Cristian Burci vrea să preia Adevărul Holding după ce va analiza toate documentele companiei

Omul de afaceri Cristian Burci a declarat, pentru MEDIAFAX, că a semnat primele documente pentru preluarea Adevărul Holding de la Dinu Patriciu, precizând însă că finalizarea tranzacţiei depinde de rezultatele unei analize a actelor companiei, dar şi de discuţiile viitoare cu creditorii trustului.

525 afișări
Imaginea articolului Cristian Burci vrea să preia Adevărul Holding după ce va analiza toate documentele companiei

Cristian Burci (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Negocierile s-au perfectat în noaptea de marţi spre miercuri, după ce omul de afaceri Cristian Burci s-a aflat întreaga zi de marţi la sediul Adevărul, după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din trustul de media.

Sursele citate au precizat că în timpul zilei de marţi a existat un moment în care negocierile s-au blocat, Cristian Burci cerând să facă un audit complet asupra tuturor documentelor Adevărul Holding. De fapt, problema constă în preluarea datoriilor trustului de către Burci, pentru tranzacţia propriu-zisă fiind în discuţie o sumă modică, au precizat sursele.

Contactat de MEDIAFAX, Cristian Burci a confirmat semnarea primelor documente care vor sta la baza tranzacţiei, dar a atras atenţia că următoarele zece zile sunt foarte importante pentru finalizarea tranzacţiei.

"Sunt nişte condiţii precedente în legătură cu tranzacţia, pe care vânzătorul trebuie să le îndeplinească în această perioadă de zece zile", a spus Cristian Burci.

El a precizat că nu vrea să comenteze situaţia în care se află Adevărul Holding până nu va finaliza analiza documentelor companiei. "Noi am început analiza documentelor şi nu aş vrea să comentez până nu vedem exact care este situaţia. Cred că în această perioadă sunt extrem de importante discuţiile pe care le vom purta şi cu partenerii şi cu creditorii (Adevărul Holding, n.r.)", a mai spus Burci.

Întrebat dacă este posibil ca, după analiza din aceste zece zile, să se retragă din negocierile pentru preluarea Adevărul Holding, Cristian Burci a spus: "Există întotdeauna această posibilitate în orice tranzacţie".

"Mai sunt două momente importante: semnarea contractului final de achiziţie şi aprobarea Consiliului Concurenţei", a continuat Burci.

El a refuzat să vorbească despre valoarea tranzacţiei. "Nu comentez structura tranzacţională. Voi vorbi despre acest lucru abia după momentul al doilea - semnarea contractului final de achiziţie", a mai spus Cristian Burci.

Întrebat de ce îşi doreşte să preia Adevărul Holding, Burci a spus: "Aşa cum credem noi că este structurată azi afacerea, este o oportunitate".

El a precizat că vrea să preia singur Adevărul Holding. "În momentul acesta, nu avem niciun partener. Deocamdată nu este o prioritate pentru noi atragerea unui partener", a mai spus Burci.

În ceea ce priveşte echipa de la Adevărul Holding, Cristian Burci a spus că, "indiscutabil", Peter Imre, actualul director general al trustului, va rămâne în companie. "Dar este clar că vom aduce şi contribuţia noastră. Vom avea şi noi o echipă de oameni", a spus Burci, fără a detalia.

Dacă se va finaliza tranzacţia pentru preluarea Adevărul Holding, Cristian Burci are în plan să restructureze compania. "Probabil că o restructuare corectă, dacă vom ajunge la ea, va dura între 2 şi 3 ani", a mai spus Burci.

El a precizat că finalizarea tranzacţiei pentru preluarea Adevărul Holding va fi "un challenge pe o perioadă scurtă", precizând că îşi va continua, în paralel, şi actualele business-uri.

Cristian Burci este cunoscut pentru activitatea sa din publicitate şi media, începând cu anii '90, şi are în prezent afaceri în industria producţiei de material rulant şi de vagoane.

Contactat, marţi, de MEDIAFAX şi întrebat dacă negociază vânzarea Adevărul Holding lui Cristian Burci, omul de afaceri Dinu Patriciu a evitat sa dea o declaraţie. "Nu ştiu nimic", a răspuns sec Dinu Patriciu. Ulterior, Dinu Patriciu nu a mai putut fi contactat.

Pe de altă parte, întrebat, miercuri, de MEDIAFAX despre negocierile purtate pentru preluarea Adevărul de către Cristian Burci, Peter Imre, directorul general al Adevărul Holding, a spus că nu doreşte nici el să comenteze.

Trustul Adevărul are în portofoliu, printre altele, cotidianul Adevărul, tabloidul Click!, revistele OK!, Dilema veche, Dilemateca, Foreign Policy Romania, precum şi cotidianul Blik din Ucraina, colecţiile de carte de lux Adevărul, dar şi un număr mare de suplimente şi produse complementare. Totodată, Adevărul Holding editează Forbes România şi revista Tango.

Pe de altă parte, Adevărul Holding a primit, pe 12 octombrie 2010, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, o licenţă audiovizuală prin satelit pentru lansarea televiziunii generaliste Adevărul TV, însă până în prezent postul nu a fost lansat.

Adevărul Holding deţine şi postul de radio Click FM, lansat în octombrie 2011, pe frecvenţele City FM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici