CRP: Depolitizarea a eşuat, dar sperăm că se vor auzi şi voci profesioniste între liderii SRR şi SRTV

Clubul Român de Presă constată eşecul oficial al acţiunii de depolitizare a societăţilor publice de radio şi televiziune, pe care a susţinut-o prin poziţii oficiale şi prin depunerea de amendamente la legea de funcţionare a celor doua instituţii.

55 afișări
Imaginea articolului CRP: Depolitizarea a eşuat, dar sperăm că se vor auzi şi voci profesioniste între liderii SRR şi SRTV

CRP: Depolitizarea a eşuat, dar sperăm că se vor auzi şi voci profesioniste între liderii SRR şi SRTV (Imagine: Mediafax Foto)

"Clubul Român de Presă constată că bunele sale intenţii, ca şi ale altor asociaţii profesionale din mass-media sau de apărare ale libertăţii de exprimare s-au irosit, în absenţa unei voinţe politice reale pentru succesul acestui proces", se spune într-un comunicat remis marţi MEDIAFAX.

Clubul Român de Presă îşi exprimă, însă "speranţa, că în noile conduceri ale SRR şi SRTV se vor auzi şi impune şi vocile profesioniste, care să promoveze echilibrul şi standardele jurnalistice de calitate şi că reprezentanţii celor doua societăţi publice de radio si televiziune vor continua sa fie o prezenţă activă în interiorul Clubului".

SRR şi SRTV sunt membre ale CRP, SRR deţinând şi poziţia de vicepreşedinte al CRP.

Ovidiu Miculescu, propus de CA al SRR pentru funcţia de preşedinte al instituţiei, a fost invalidat, marţi, de plenul reunit al Parlamentului, în condiţiile în care PSD şi PNL nu au participat la vot.

Plenul Parlamentului a aprobat însă, în unanimitate, numirea lui Alexandru Lăzescu în funcţia de preşedinte-director general al SRTV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici