"Crulic" de Anca Damian, în competiţie la Festivalul de la Cottbus - VIDEO

Filmul "Crulic - Drumul spre dincolo" de Anca Damian a fost selectat în competiţia de lungmetraj a Festivalului Internaţional de Film de la Cottbus, Germania, informează Institutul Cultural Român de la Berlin.

207 afișări
Imaginea articolului "Crulic" de Anca Damian, în competiţie la Festivalul de la Cottbus - VIDEO

"Crulic" de Anca Damian, în competiţie la Festivalul de la Cottbus

În cadrul competiţiei de scurtmetraj, participă din România regizorul Mihai Şofronea cu pelicula "Aşteptând zorile", o producţie independentă.

Totodată, Festivalul Internaţional de Film Cottbus prezintă în cadrul secţiunii "Fokus - Osteuropa der Regionen" pelicula "Dacă bobu' nu moare", a regizorului sârbo-român Sinişa Dragin.

Festivalul Internaţional de la Cottbus va avea loc între 1 şi 6 noiembrie în diferite cinematografe şi alte spaţii din oraşul Cottbus. Festivalul a fost înfiinţat în 1991 cu intenţia de a face simţită prezenţa filmelor din Europa de Est pe piaţa germană şi de a urmări cum reflectă regizorii din fostele ţări socialiste schimbările sociale şi politice din statele lor de provenienţă.

"Crulic - Drumul spre dincolo", primul lungmetraj de animaţie românesc din ultimii 20 de ani, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 21 octombrie.

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, unde a câştigat o menţiune specială, fiind ulterior selectat în mai multe festivaluri internaţionale de prestigiu printre care cele de la Namur, Telluride, Pusan şi Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici