Culcer vrea mai multă libertate la ştiri în campania pentru PE

Rodica Culcer, directorul Direcţiei Ştiri a TVR, vrea ca jurnalele de ştiri să se bucure de "o mai mare libertate" în perioada de campanie pentru alegerile europarlamentare, cerând Consiliului Naţionalal al Audiovizualului (CNA) să ia măsuri în acest sens.

1 afișare
Imaginea articolului Culcer vrea mai multă libertate la ştiri în campania pentru PE

Culcer vrea mai multă libertate la ştiri în campania pentru PE

"Ele (ştirile, n.r.) nu ar trebui să aibă nici la televiziunea publică şi nici la televiziunile private niciun fel de cămaşă de forţă impusă şi mă mir că nu există o reacţie a CNA, care în 2004 a fost destul de revoltat că nu făcuse normele pentru reflectarea campaniei electorale în mass-media şi că această decizie s-a luat în Parlament", a declarat pentru MEDIAFAX Rodica Culcer.

Rodica Culcer a subliniat că ştirile trebuie să informeze indiferent dacă subiectul ştirii respective este un actor în campanie electorală sau nu. "Nu poţi să te limitezi şi să excluzi o anumită informaţie doar pentru că omul respectiv face parte dintr-un partid politic care candidează la alegerile parlamentare. Este o limitare severă", a susţinut Culcer.

Ea a precizat că, în prezent, la nivelul televiziunii publice s-a constituit un grup de lucru pentru alegerile europarlamentare, din care fac parte şi reprezentanţi ai Direcţiei Ştiri. "A existat deja o primă întrunire a acestui grup şi ei vor continua să elaboreze normele, regulile interne pentru aplicarea legii. Emisiunile nu sunt la mine, noi ne vom strădui să dăm cât mai multe informaţii despre Parlamentul European, despre semnificaţia alegerilor în ştiri", a mai spus directorul Ştirilor TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici