Cum învăţa Nicolae Ceauşescu la Limba Română, Istorie sau Matematică? Iată ce note avea la Purtare

  • Ceauşescu avea note de 7 la Limba Română, Religie, Istorie, Matematică şi Geografie.
  • La Dexteritate se descurca ceva mai bine, având note de 8 la Desen, Caligrafie, Muzică şi Sport.
  • La Purtare, viitorul dictator al României avea nota 9.
16349 afișări
Imaginea articolului Cum învăţa Nicolae Ceauşescu la Limba Română, Istorie sau Matematică? Iată ce note avea la Purtare

Cum învăţa Nicolae Ceauşescu la Limba Română, Istorie sau Matematică? Iată ce note avea la Purtare

Instituţia Arhivele Naţionale ale României a publicat imagini cu notele şcolare dictatorului comunist Niccolae Ceauşescu. Ceauşescu s-a născut la 26 ianuarie 1918, în satul Tătărăi din comuna Scorniceşti.  

Familia în care s-a născut Nicolae Ceauşescu era numeroasă şi deţinea 10 hectare de pământ, fiind încadrată în rândul ţăranilor mijlocaşi.

Cu ajutorul personalului de la Serviciul Judeţean al Arhivelor Naţionale Olt, Arhivele Naţionale au pus la dispoziţie extrase din cataloagele Şcolii Primare Scorniceşti. 

Printre materiile ce se studiau în perioada respectivă se numără: „Scrirea şi exerciţii gramaticale” (8), „Cetirea” (9), „Exerciţii de memorie şi liberă reproducere” (9).

La materiile din zona de real Ceauşescu se descurca mai bine. El avea media anuală 9 la aritmetică şi geometrie. Viitorul comunist "ateu" avea 7 la „Religie”. La „Istorie” şi „Geografia” avea tot 7. Tot 7 avea şi la Desen şi Muzică.

La Purtare avea nota 10.  Nu a primit nicio pedeapsă. 

Nicolae Ceauşescu a promovat clasa I cu media 8,26 şi clasa a II-a cu media 8,18, situându-se pe locul al treilea, într-o clasă în care erau înscrişi 25 de elevi 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici