Cum marchează Teatrul „Bulandra” săptămâna Mariana Mihuţ cu evenimente online

  • Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” dedică săptămâna 18-24 mai 2020 actriţei Mariana Mihuţ
  • Teatrul publică pe facebook fotografii şi cronici ale spectacolelor care au avut-o ca protagonistă
  • Miercuri şi vineri, două dintre cele mai aclamate montări cu Mariana Mihuţ vor fi difuzate.
172 afişări
Imaginea articolului Cum marchează Teatrul „Bulandra” săptămâna Mariana Mihuţ cu evenimente online

Cum marchează Teatrul „Bulandra” săptămâna Mariana Mihuţ cu evenimente online

”Pe marii actori îi asociezi mereu unui teatru, unui loc în care şi-au desfăşurat mare parte din activitatea artistică, unde s-au afirmat. Se zice, de asemenea, că omul sfinţeşte locul... Marina Mihuţ este unul dintre aceştia, în plus, şi-a dorit mereu să lucreze cu regizori care «o pun la treabă»  şi a ţinut să se dedice cu tot sufletul unui singur spaţiu, teatrului în care a găsit echipa de actori şi regizorii alături de care se putea autodepăşi”, explică reprezentanţii Teatrului „Bulandra”, într-un text remis MEDIAFAX. 

Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra”  dedică săptămâna 18-24 mai 2020 actriţei Mariana Mihuţ. Astfel vor fi publicate pe pagina oficială de facebook a instituţiei fotografii şi cronici ale spectacolelor în care a jucat Mariana Mihuţ, actriţă a Teatrului „Bulandra” începând cu anul 1972. 

De asemenea, aşa cum i-a obişnuit pe spectatorii săi de pretutindeni, Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” va continua difuzarea spectacolelor online, pe pagina oficială de facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro şi va transmite, în zilele de 20 şi 22 mai 2020, la ora 19.00, spectacolul ”Sorry” de Aleksandr Galin, regia: Yuri Kordonsky (2004) respectiv, ”O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, regia Liviu Ciulei (1979), două dintre producţiile de succes în care a jucat Mariana Mihuţ.

De-a lungul prestigioasei sale cariere, Mariana Mihuţ a jucat la Teatrul „Bulandra” în peste 30 de producţii. A început cu Mincinosul de Carlo Goldoni, alături de regizoarea Sanda Manu, şi a continuat cu artişti precum Alexandru Bocăneţ, Lucian Pintilie, Moni Ghelerter, Liviu Ciulei, Cătălina Buzoianu, Valeriu Moisescu, Silviu Purcărete, Yuriy Kordonskiy şi mulţi alţii. A făcut parte din trupa de elită a „Bulandrei” şi, mai mult decât orice, a învăţat şi trăit lecţia de teatru numită Liviu Ciulei şi Lucian Pintilie.

Conform spuselor actriţei, întâlnirea cu Lucian Pintilie a fost unul dintre cadourile pe care le-a primit de la viaţă. Este regizorul care i-a marcat cariera artistică şi cel căruia îi este profund recunoscătoare pentru că, datorită lui, a luat-o pe drumul pe care îl simţea cel mai potrivit.

Marina Mihuţ este cunoscută astăzi în primul rând pentru rolurile sale de forţă, cu o puternică notă tragi-comică, dar nu ar trebui uitate personajele sale de o candore şi un umor negru deosebit de intens asemeni Mirandei din Furtuna de W. Shakespeare sau Esther din Victor sau copiii la putere de Rogerr Vitrac. 

Printre altele, Mariana Mihuţ a interpretat la „Bulandra” roluri precum: Fiica primarului din Revizorul de Gogol, regia Lucian Pintilie (1972); Maria din A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, regia Liviu Ciulei (1973); Eliza Doolite din Pygmalion de G.B. Shaw, regia Moni Ghelerter (1974); Primăriţa din Interviu de Ecaterina Oproiu, regia Cătălina Buzoianu (1976). De asemenea, tot la Bulandra, actriţa a dat viaţă rolurilor Maşa din Pescăruşul de A.P. Cehov, regia Liviu Ciulei (1977); Miranda din Furtuna de W. Shakespeare, regia Liviu Ciulei (1978); Zoe din O scrisoare pierdută de I.L.Caragiale, regia Liviu Ciulei (1979); Josie Hogan din Luna dezmoşteniţilor de Eugene O’Neil, regia Sanda Manu (1983); Regina Ginevra din Merlin de Tancred Dorst, regia Cătălina Buzoianu (1991); Kathleen din Home de David Storey, regia Ion Caramitru (1992); Claire Zachanassian din Vizita bătrânei doamne de Friederich Durrenmatt, regia Felix Alexa (1993), Halie din Copilul îngropat de Sam Shepard, regia Cătălina Buzoianu (1996); Nikita Zotov din Petru de Vlad Zografi, regia Cătălina Buzoianu (1998) sau Anna Fierling din Mutter Courage de Bertolt Brecht, regia Cătălina Buzoianu (1999).

După anul 2000, a întruchipat personaje ca Dădaca din Unchiul Vanea de A.P. Cehov, regia Yuriy Kordonskiy (2001); Fiokla Ivanovna din Căsătoria de Gogol, regia Yuriy Kordonskiy (2003); Inna Rasadina din Sorry de Aleksandr Galin, regia Yuriy Kordonskiy (2004); Bunica din Îngropaţi-mă pe dupa plintă de Pavel Sanaev, regia Yuriy Kordonskiy (2012).

„Mi-am dorit foarte mult să ajung la Bulandra pentru că aici erau Lucian Pintilie, Liviu Ciulei. Mulţi şi-ar fi dorit să lucreze cu ei.”  Spunea actriţa despre venirea sa la „Bulandra”.  De atunci a fost dedicată teatrului care i-a oferit cele mai frumoase roluri şi cele mai mari bucurii. 

”Să ne bucurăm, aşadar, spectatori de pretutindeni, de această săptămână dedicată teatrului şi actoriei de calitate marca „Bulandra”!

Vă aşteptăm la Teatrul Bulandra online!”, se arată în textul remis MEDIAFAX.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici