Cum pot îngropa utilizatorii gigantul online Google?

Este ştiut faptul că marile companii de IT recurg la spionaj pentru a afla secretele competitorilor şi a acţiona în consecinţă. Miza constă tocmai în tehnologia pe baza căreia funcţionează aceste tipuri de afaceri: ea poate duce la monopolizarea unei platforme şi, drept urmare, sfârşitul concurenţilor.

483 afișări
Imaginea articolului Cum pot îngropa utilizatorii gigantul online Google?

Cum pot îngropa utilizatorii gigantul online Google? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În anii '90, Microsoft domina domeniul IT cu al său sistem de operare, Windows, ce se regăsea pe toate PC-urile. Astăzi, Google câştigă tot mai mult teren în America şi Europa datorită căutărilor online. Ceea ce puţini utilizatori de internet ştiu în momentul de faţă este că tocmai ei deţin controlul acestui gigant. Cum poate face asta?

Google produce bani deoarece milioane de utilizatori caută pe motorul de căutare diverse informaţii ori lucruri pe care doresc să şi le achiziţioneze. Compania le oferă o listă de linkuri cu reclame şi pagini web. Reclamele sunt deseori relevante cu subiectul căutat, aşa că utilizatorii ajung să le acceseze, ceea ce duce la rotunjirea profitului Google.

Citeşte mai mult pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici