Cum să-ţi alegi parola ca să nu poată fi spartă de hackeri

Fiecare dintre noi are conturi pe o mulţime de site-uri de socializare, de shopping, de filme sau de jocuri etc. Drept urmare, suntem în permanenţă expuşi la atacurile hackerilor şi putem oricând să pierdem informaţii personale şi confidenţiale. De câte ori nu ţi s-a întâmplat şi ţie să ai de-a face cu un rău-voitor care să se „ocupe” de parola ta de Messenger? Dacă ai trecut prin aşa ceva, atunci ştii cu siguranţă despre ce vorbim. Iată cum procedează hackerii atunci când vor să spargă parolele şi ce trebuie să faci ca să le "îngreunezi munca"!

939 afișări
Imaginea articolului Cum să-ţi alegi parola ca să nu poată fi spartă de hackeri

Cum să-ţi alegi parola ca să nu poată fi spartă de hackeri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

- Alege o parolă formată din caractere speciale (majuscule, cifre şi diverse alte simboluri); cu cât aceasta are mai multe astfel de caractere, cu atât va fi mai greu de aflat.

"Cea mai frecventă greşeală pe care oamenii o fac este să-şi aleagă parole care conţin doar litere mici şi sunt foarte uşor de ghicit. Într-adevăr parolele trebuie să fie simplu de ţinut minte, însă ele trebuie să conţină şi alte combinaţii", atrage atenţia IT-istul Răzvan Nedelcu.

- Alege o parolă alcătuită din minimum opt caractere!

"Alegerea unei parole puternice, de lungimea a cel puţin opt caractere, nu mai dă aproape nicio şansă unui atacator care se bazează pe ghicit", ne-a spus informaticianul.

- Nu folosi parole banale (de genul: nume, prenume, date de naştere sau alte cuvinte foarte uşor de intuit)!

- Alege o parolă mai complicată, dar e foarte important s-o ţii minte (o poţi uita dacă are prea multe simboluri inserate)!

Citeşte mai multe despre alegerea unei parole care nu poate fi spartă pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici