Curtea de Apel Bucureşti dă câştig de cauză regizorului Mungiu

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins acţiunea cântăreaţei Angela Similea şi a lui Cornel Constantiniu, cei doi solicitând despăgubiri casei de producţie Mobra Films de 20.000 de euro, pentru folosirea pieselor lor pe coloana sonoră a filmului "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile".

25 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Bucureşti dă câştig de cauză regizorului Mungiu

Curtea de Apel Bucureşti dă căştig de cauză regizorului Mungiu (Imagine: Mediafax Foto)

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti i-a obligat pe Similea şi Constantiniu la plata a 4.950 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată casei de producţie Mobra Films. Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

În 26 noiembrie 2008, Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea intentată de Angela Similea şi Cornel Constantiniu pe probleme de proprietate intelectuală referitoare la coloana sonoră a filmului "4 luni, trei săptămâni şi două zile" regizat de Cristian Mungiu.

Instanţa a respins acţiunea intentată producătorului, coproducătorilor filmului "4, 3, 2", ca fiind formulată de persoane "lipsite de calitate procesuală activă".

Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti, care a respins ca nefondat apelul declarat de cei doi.

În luna mai 2008, cântăreţii Angela Similea şi Cornel Constantiniu au cerut casei de producţie Mobra Films daune morale de 20.000 de euro pentru folosirea pieselor lor pe coloana sonoră a filmului "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", susţinând că nu au fost remuneraţi pentru aceasta.

Apoi, pe parcursul procesului, Angela Similea şi Corneliu Constantiniu şi-au modificat cererea de chemare în judecată în sensul că vor să primească sumele corespunzătoare dreptului de autor şi de la coproducătorii filmului "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", Saga Film şi Centrul Naţional al Cinematografiei.

De partea cealaltă, Mobra Film a chemat în garanţie în acest proces şi firma Star Media Music cu care casa de producţie a încheiat un document prin care i s-au cesionat drepturile de autor pentru melodia interpretului Cornel Constantiniu "Lasă lumea să vorbească".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici