"Cyrano de Bergerac" cu Placido Domingo în direct, de la Teatrul Real din Madrid, la Opera Bucureşti

Spectacolul de operă "Cyrano de Bergerac", cu Placido Domingo în rol titular şi în regia românului Petrică Ionescu, va fi transmis în direct, de pe scena Teatrului Real din Madrid, la Opera Naţională Bucureşti (ONB), pe 10 mai, de la ora 21.00, informează instituţia de spectacole.

184 afișări
Imaginea articolului "Cyrano de Bergerac" cu Placido Domingo în direct, de la Teatrul Real din Madrid, la Opera Bucureşti

"Cyrano de Bergerac" cu Placido Domingo în direct, de la Teatrul Real din Madrid, la Opera Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceasta va fi penultima transmisiune HD la Opera bucureşteană în actuala stagiune.

Regizorul acestui spectacol este nimeni altul decât artistul român Petrică Ionescu, cel care a semnat în decursul ultimilor ani regia spectacolelor "Oedipe" şi "Macbeth" pe scena ONB.

Rolul titular va fi interpretat de celebrul tenor Plácido Domingo, câştigator a 12 premii Grammy. Alături de acesta, soprana Sondra Radvanovsky va da viaţă Roxanei, mezzosoprana Doris Lamprecht va interpreta rolul Soeur Marthe, iar baritonul Ángel Ódena va interpreta rolul lui De Guiche. Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul Pedro Halffter.

Opera "Cyrano de Bergerac" are muzica semnată de Franco Alfano, pe libretul lui Henri Caïn, pe baza piesei omonime scrise de Edmond Rostand.

Ultima transmisiune în această stagiune a ONB va fi cea a spectacolului de balet "La Fille mal gardée", creaţie a compozitorului Ferdinand Hérold, pe 16 mai, de la ora 21.30. Spectacolul va fi transmis, în direct, de pe scena teatrului Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti. Spectacolul va fi difuzat în condiţii High Definition.

Din distribuţia spectacolului fac parte artiştii: Steven McRae (Colas), Roberta Marquez (Lise), Philip Mosley (Widow), Ludovic Ondiviela (Alain), Gary Avis (Thomas). Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul Barry Wordsworth.

Preţul biletului pentru fiecare transmisiune este de 45 de lei. Biletele pot fi achiziţionate la casa de bilete a ONB, de luni până duminică, între orele 9.00 - 13.00 şi 15.00 - 19.00, sau online, pe site-ul instituţiei.

Transmisiunile sunt realizate cu sprijinul Asociaţiei "Friends of Opera".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici