Dan Chişu, despre "Bucureşti NonStop": Patru poveşti cu oameni ordinari, în situaţii extraordinare - VIDEO

Regizorul Dan Chişu, care lansează, vineri, în cinematografele româneşti filmul "Bucureşti NonStop", a declarat pentru MEDIAFAX că cele patru poveşti care formează comedia neagră au în centru "oameni ordinari, în situaţii extraordinare", iar scopul său a fost de a face o introspecţie în viaţa lor.

2527 afișări
Imaginea articolului Dan Chişu, despre "Bucureşti NonStop": Patru poveşti cu oameni ordinari, în situaţii extraordinare - VIDEO

Dan Chişu, despre "Bucureşti NonStop": Patru poveşti cu oameni ordinari, în situaţii extraordinare

"Există povestea îndrăgostiţilor, a golanilor, cea a prostituatei, peştelui şi taximetristului şi cea a bătrânilor", a declarat Dan Chişu pentru MEDIAFAX, adăugând că filmul are o tentă de comedie neagră. "Sunt foarte multe momente triste acolo, dar e realitate", a spus acesta.

"Sunt poveşti cu emoţie, tristeţe şi bucurie, cu actorie extraordinar de bună", a afirmat regizorul, făcând referire şi la distribuţia peliculei, din care fac parte, între alţii, Ion Besoiu, Dorina Lazăr, Gheorghe Ifrim, Alexandru Papadopol, Adrian Titieni, Maria Obretin, Lia Bugnar, Olimpia Melinte, Ilinca Manolache, Dan Bordeianu şi Lili Sandu.

Pentru că în toate cartierele din Bucureşti există magazine non-stop, pentru Dan Chişu, acestea reprezintă "o placă turnantă de noapte". "Aici se adună tot felul de oameni care au nevoi, stări speciale. Am construit problemele în jurul acestui non-stopist, care are o istorie pe care o ascunde tot timpul - drama singurătăţii sale", a explicat regizorul pentru MEDIAFAX.

"Majoritatea magazinelor de acest fel se închid la un moment dat. Acesta despre care vorbim în film este deschis non-stop, pentru că omul doarme acolo", a mai spus acesta.

În ceea ce priveşte mesajul filmului, regizorul spune că acesta va ajunge la fiecare dintre spectatori într-un fel sau altul. "Fiecare va înţelege ce va dori. Eu am vrut doar să fac o introspecţie în viaţa unor oameni simpli. Ei sunt oameni ordinari în situaţii extraordinare. Nu sunt personalităţi bine definite despre care s-ar putea face un film. Ei trăiesc într-o singură noapte nişte situaţii excepţionale", a mai comentat Chişu.

"Nu eu am inventat roata. Au mai fost făcute filme de acest gen. Îmi amintesc de «Paris, je t'aime» sau de «New York, New York». E un gen destul de folosit. Eu n-am vrut decât să fac o poveste a Bucureştiului", a spus Chişu.

Muzica pentru acest film a fost compusă special de Simona Radu. "Piesa ei «Strigăt mut» a fost bine primită de public şi se potriveşte mult cu starea noastră de acum", a mai declarat Dan Chişu.

În urmă cu o săptămână, Dan Chişu anunţa pe contul său de Facebook faptul că toate încasările vor merge către familiile victimelor incendiului care a avut loc, pe 30 octombrie, în clubul Colectiv din Bucureşti.

"Încasările se duc către victimele şi familiile lor. Am găsit deja cazuri către care vor merge banii direct, fără intermediari. Peste trei săptămâni, când se vor comunica sumele încasate, vom decide câteva cazuri, ca ajutorul nostru să fie cât de cât consistent", a mai declarat Dan Chişu.

"Ne-am oprit, deocamdată, la cei doi fraţi adolescenţi care sunt răniţi, mai este unul de la Brăila şi aşteptăm propuneri. Ştim că toată lumea are nevoie de ajutor, dar, când faci o chestie de-asta, vrei să ştii punctual unde ajung banii", a mai spus Dan Chişu.

Filmul a fost realizat cu finanţare exclusiv independentă, bugetul acestuia ajungând la 450.000 de euro. Făcând referire la Codin Maticiuc, unul dintre producătorii peliculei filmate în 2013, Chişu a spus: "Mă bucur mult că un personaj monden al Capitalei a băgat mâna-n buzunar şi a scos bani să facă un film".

"Peste tot am menţionat contribuţia lui, deşi este renumit pentru cu totul alte lucruri. Dacă măcar jumătate dintre cei care cheltuie atâţia bani în ţara asta ar investi o parte din ei şi în cinema, n-ar fi rău. Pe mine m-a ajutat foarte mult. Filmul ăsta nu se făcea, dacă nu era el", a încheiat Dan Chişu.

Dan Chişu, născut pe 21 iulie 1955, la Brăila, este actor, regizor, scenarist şi fondator al Festivalului de Film DaKino, dedicat scurtmetrajelor. A regizat şase lungmetraje: "WebSite Story" (2010), "Ursul" (2011), "Şi caii sunt verzi pe pereţi" (2012), "Déjà Vu" (2013), "YouTube Bazaar" (2013), "Bucureşti NonStop" (2015). Una dintre iniţiativele lui Dan Chişu este evenimentul Noaptea Devoratorilor de Publicitate.

Producător al filmului "Bucureşti NonStop" este DaKino Production, coproducători - Watch Me Productions şi Stop Film, iar producător asociat, Diud Film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici