Dan Grigore: Am apărut pe scenă sub zodia lui Enescu

Pianistul Dan Grigore, care va concerta vineri la Sala Palatului alături de Filarmonica din Dresda şi de Corul Naţional al Spaniei, sărbătorind cu această ocazie 50 de ani de carieră, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că destinul său muzical s-a aflat sub semnul zodiei lui Enescu.

3 afișări
Imaginea articolului Dan Grigore: Am apărut pe scenă sub zodia lui Enescu

Dan Grigore: Am apărut pe scenă sub zodia lui Enescu

"Am apărut pe scenă sub zodia lui Enescu şi mă mândresc cu asta", a spus Dan Grigore, precizând că a cântat de-a lungul carierei lucrări de George Enescu din China şi până în Coreea de Nord, în Norvegia şi în Suedia.

El şi-a amintit că a debutat într-un concert la care erau prezenţi mari artişti ai acelor vremuri, responsabilitatea sa fiind foarte mare, întrucât cânta în primă audiţie mondială trei lucrări de Enescu.

"Mai apoi, zodia aceasta enesciană a ajuns şi la doamna Enescu, care mi-a cedat pianul Steinway, care acum este la Muzeul Enescu. Am avut privilegiul de a lucra şi de a studia pe acest pian. Sigur că zodia enesciană a continuat pentru mine, concurând apoi la două sau trei concursuri Enescu (...) Eu mă simt onorat că această modestă carieră a mea este în «Zodia Enescu»", a mai afirmat pianistul.

Cel mai frumos lucru legat de cariera sa enesciană i s-a întâmplat în Norvegia. "«Ce frumos a compus acest om!» au spus ei, «Mai veniţi şi mai cântaţi»", şi-a amintit Dan Grigore despre modul în care a reacţionat publicul.

Dan Grigore consideră că meritul Festivalului Enescu de după '90 este că l-a pus pe George Enescu pe firmamentul muzicii internaţionale. "Nu aş vorbi la momentul acesta despre o şcoală de pian românească. Poate la ediţia următoare", a mai spus el, precizând că este meritul unor artişti români de valoare, care au făcut să se vorbească despre şcoala de pian româneasă la nivel internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici