Dan Grigore sărbătoreşte 50 de ani de carieră la "George Enescu"

Muzicianul Dan Grigore celebrează 50 de ani de carieră, printr-un concert pe care îl va susţine vineri, la Sala Palatului, în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu", informează Biroul de Presă al Festivalului.

4 afișări
Imaginea articolului Dan Grigore sărbătoreşte 50 de ani de carieră la "George Enescu"

Dan Grigore sărbătoreşte 50 de ani de carieră la "George Enescu"

Dan Grigore va reveni pe scena muzicii româneşti în calitate de solist, la Festivalul Internaţional "George Enescu".

Astfel, vineri, la Sala Mare a Palatului din Bucureşti, Dan Grigore va susţine un recital alături de Filarmonica din Dresda şi de Corul Naţional al Spaniei, sub bagheta lui Raphael Frühbeck De Burgos.

Muzicianul s-a născut pe 6 august 1943, şi şi-a făcut studiile la Conservatorul Rimski-Korsakov din Sankt-Petersburg (1962-1964), la Conservatorul de Muzică Bucureşti (1964 - 1966) şi Academia de Muzică din Viena (1969 - 1970). A debutat la 14 ani, într-un concert cameral Enescu şi este laureat al Concursurilor Internaţionale "George Enescu" (1961 şi 1967) şi Montreal (1968).

În ianuarie - mai 1991, Dan Grigore a fost director al Filarmonicii George Enescu, a iniţiat ciclul de recitaluri la două piane "Dialogul generaţiilor", împreună cu studenţii săi, la Ateneul Român şi la Sala Radio, în scopul promovării tinerilor talentaţi.

A susţinut recitaluri în cele mai mari săli de concerte din Zurich, Moscova, Sankt-Petersburg, Praga, Anvers, Palatul UNESCO - Paris, CBSO - Birmingham, Auditorium Musical din Madrid, Gran Palau de Musica - Barcelona, Gasteig - Munchen, Schauspielhaus - Berlin, Bunka Haikan şi Casals Hall din Tokyo. În 1994, a debutat în SUA, susţinând periodic recitaluri la Philadelphia şi Washington.

A obţinut mai multe premii şi distincţii, printre care: Premiul Asociaţiei Criticilor Muzicali, Premiul Discului pentru CD-ul "Recital Chopin live", Ordinul "Cavaler al Artelor şi Literelor", acordat de Guvernul Francez în 1999 şi Ordinul "Serviciul Credincios în grad de Mare Cruce", acordat de Statul Român în 2000.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici