Dan Perjovschi desenează "Free Style" la Paris

Artistul Dan Perjovschi va realiza o serie de desene pe teme de actualitate, precum criza financiară sau Carla Bruni Sarkozy, pe pereţii galeriei Michel Rein din Paris, acestea urmând să fie prezentate publicului într-o expoziţie intitulată "Free Style", care va fi vernisată pe 18 aprilie.

161 afișări
Imaginea articolului Dan Perjovschi desenează "Free Style" la Paris

Dan Perjovschi desenează "Free Style" la Paris (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Institutului Cultural Român (ICR), Perjovschi va acoperi pereţii galeriei Michel Rein, care îl reprezintă în Franţa, cu desene privind subiecte de actualitate, precum criza economică, prima doamnă a Franţei - Carla Bruni Sarkozy, piaţa de artă, Parisul, primăvara etc.

Spectatorii vor fi invitaţi să deseneze şi ei pe pereţii galeriei şi să abordeze, la rândul lor, subiectele ilustrate de Dan Perjovschi.

Expoziţia, care va transforma galeria într-o "adevărată cutie de rezonanţă a actualităţii", va rămâne deschisă până pe 23 mai.

"Prin desenele sale simple, tranşante şi ancorate în problemele sociale şi politice actuale, care l-au făcut celebru pe plan internaţional, Dan Perjovschi este cel mai expus artist român în marile muzee ale lumii, MoMA de la New York, Tate Modern din Londra, Centre Pompidou de la Paris etc", notează scriitorul şi curatorul Charles Esche, în catalogul Bienalei Internaţionale de la Istanbul din 2005.

"Folosind probabil cea mai simplă şi cea mai economică dintre practicile de artă contemporană, creaţiile lui Perjovschi reuşesc să abordeze o paletă foarte largă de subiecte politice, economice şi artistice", precizează Esche.

"Trăind la Bucureşti, imaginea sa asupra lumii este totodată determinată de acest loc şi modificată de toate contradicţiile, de înţelepciunea şi absurditatea pe care mondializarea le oferă cu ajutorul mijloacelor de comunicare. Lucrările lui sunt pline de umor, muşcătoare şi uneori acide prin modul în care prezintă comportamentul uman şi slăbiciunile lui", mai spune Charles Esche.

Expoziţiile lui Perjovski sunt influenţate de istoria, tradiţiile şi cultura locului în care expune. El a definit arta contemporană şi felul în care ea este prezentată în muzee cu ironia sa caracteristică: "Cubism, Impresionism, Abstract Expresionism, Modernism, Postmodernism, Cafeteria, Shop".

Citeşte şi:

Dan Perjovschi, invitat în SUA pentru proiectul "Seriously Funny"

Desene de Dan Perjovschi, expuse la Tate Liverpool

Dan Perjovschi desenează pentru MoMA în The New York Times

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici