Dan Perjovschi desenează pentru MoMA în The New York Times

Dan Perjovschi a creat o pagină de promovare a celei mai importante instituţii de artă modernă din lume, Museum of Modern Art (MoMA), în publicaţia New York Times, transmite Institutul Cultural Român (ICR) din New York.

84 afișări
Imaginea articolului Dan Perjovschi desenează pentru MoMA în The New York Times

Dan Perjovschi desenează pentru MoMA în The New York Times (Imagine: Mediafax Foto)

În ediţia din 12 martie 2008 a cotidianului New Work Times, în secţiunea specială Museums, a apărut o pagină cu desene de Dan Perjovschi. Ales de MoMA să reprezinte imaginea muzeului în acest număr din The New York Times, Perjovschi începe cu un comentariu ironic la adresa artei contemporane şi a felului cum este prezentată astăzi de către marile muzee, inclusiv de către MoMA: "Cubism, Impressionism, Abstract Expressionism, Modernism, Postmodernism, Cafeteria, Shop". Influenţa muzeului newyorkez şi capacitatea sa de a comisiona aproape oricare artist contemporan în viaţă fac ca alegerea lui Dan Perjovschi să fie cu atât mai impresionantă.

Artistul român a mai colaborat cu MoMA în urmă cu un an, când a avut loc prima expoziţie individuală a artistului român în Statele Unite - "What Happened to US?". Perjovschi a desenat timp de câteva zile, de faţă cu vizitatorii muzeului, unul dintre pereţii Atriumului Donald B. & Catherine C. Marron, făcând comentarii grafice legate de contextul social şi politic actual în relaţie cu arta.

Prezenţa lui Dan Perjovschi la MoMA a beneficiat de sprijinul Institutului Cultural Român din New York.

Dan Perjovschi (46 de ani) este grafician, autor de performance, apologet critic şi satiric al artei politice.

Operele lui Perjovschi au putut fi văzute pe pereţii şi tavanele de la Tate Modern, Londra (2006), Muzeul Ludwig din Köln (2005). La Bienala de la Veneţia, din 2007, desenele lui Perjovschi puteau fi luate chiar pe haine de vizitatorii pavilionului Arsenale, de pe pereţii coridorului de acces. Dan Perjovschi a primit premiul George Maciunas în 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici