Dan Perjovschi va realiza o expoziţie permanentă la Praga

Dan Perjovschi pregăteşte o expoziţie permanentă cu desenele sale la Biblioteca Tehnică Naţională din Praga, care va fi vernisată la începutul lunii septembrie şi prezentată în avanpremieră publicului ceh în cadrul unei întâlniri cu artistul, pe 22 aprilie, anunţă ICR Praga.

78 afișări
Imaginea articolului Dan Perjovschi va realiza o expoziţie permanentă la Praga

Dan Perjovschi va realiza o expoziţie permanentă la Praga (Imagine: Mediafax Foto)

Biblioteca Tehnică Naţională (BTN), societatea PAS (specializată în organizarea de expoziţii de artă contemporană pe teritoriul Cehiei) şi studioul praghez de arhitectură Projektil, în colaborare cu Institutul Cultural Român (ICR) din Praga, l-au invitat pe Dan Perjovschi la o întâlnire cu publicul ceh, înainte de lansarea oficială a proiectului de grafică de pe pereţii BTN.

Cu această ocazie, Perjovschi îşi va prezenta itinerariul artistic al ultimilor ani, cu accent pe proiectul actual de la biblioteca pragheză.

După expoziţiile temporare ale lui Dan Perjovschi în renumite galerii şi muzee ale lumii, de la Muzeul de Artă Modernă (MoMa) din New York la Moderna Museet din Stockholm, Van Abbemuseum din Eindhoven, Tate Modern Londra, Ludwig Museum Köln, Museums Quartier Viena, Centrul Pompidou Paris, Hamburg Kunstverein, Biblioteca Tehnică Naţională din Praga va găzdui permanent pe pereţii săi interiori desenele semnate de artistul român.

Acest proiect de mare anvergură constă în a acoperi pereţii instituţiei cu desene reprezentând situaţii şi preocupări specifice omului contemporan, dar cu valabilitate universală şi independentă de un moment istoric concret, de la Uniunea Europeană, la sărăcie, şomaj, libertate, puterea corporaţiilor transnaţionale, rolul banilor în cadrul existenţei omeneşti şi locul artistului în societate.

Citeşte şi:

Perjovschi desenează "Free Style" la Paris

Dan Perjovschi, invitat în SUA pentru proiectul "Seriously Funny"

Desene de Dan Perjovschi, expuse la Tate Liverpool

Dan Perjovschi desenează pentru MoMA în The New York Times

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici