"Dancing City" aduce dansul şi arta contemporană printre maşini şi claxoane, în Capitală - VIDEO

Proiectul foto-video "Dancing City" transformă spaţiul Aiurart din Bucureşti într-o scenă a dansului şi artei contemporane, până pe 17 septembrie, se precizează într-un comunicat.

223 afișări
Imaginea articolului "Dancing City" aduce dansul şi arta contemporană printre maşini şi claxoane, în Capitală - VIDEO

"Dancing City" aduce dansul şi arta contemporană printre maşini, claxoane şi statui, în Capitală (Imagine: http://dancingcityromania.tumblr.com)

"Dancing City", proiectul cultural foto-video creat de regizoarea Carmen Lidia Vidu şi fotograful Dani Ioniţă, va fi descompus şi recompus sub forma unor instalaţii audiovizuale interactive de echipa Point 4 Space Group - formată din Justin Baroncea, Eduard Gabia şi Radu Enescu.

Iniţiatorii proiectului încearcă transpuneri ale imaginii în media dintre cele mai diverse, prin retroproiecţii pe voal ale dansatorilor decupaţi din mediul în care au fost filmaţi/fotografiaţi, proiecţii pe apă ale imaginilor dansante, o instalaţie interactivă cu mini-proiecţii ale dansatorilor pe care vizitatorii le pot combina şi reaşeza, dar şi o întreagă cameră multimedia în care pot fi urmărite cele două clipuri "Dancing City" şi mai multe episoade de making-of ale proiectului.

"«Dancing City» este un proiect prin care dansul se insinuează în oraş, printre maşini, claxoane, clădiri şi statui. În urma sa rămân pe film momentele în care ineditul se opune rutinei şi graţia se opune mişcării mecanice", se spune în comunicat.

Proiectul "Dancing City" se desfăşoară până pe 17 septembrie la Aiurart, un spaţiu bucureştean dedicat artei contemporane de la pictură şi sculptură la artă video, instalaţii şi proiecte artistice experimentale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici