Daniel Buzdugan, obligat să plătească 90.000 euro către Radio 21

Daniel Buzdugan, fost realizator de emisiuni la Radio 21, este obligat să plătească postului de radio suma de 90.000 de euro, conform unei decizii a Curţii de Arbitraj Economic, întrucât a părăsit Radio 21 înainte de încheierea contractului.

3580 afișări
Imaginea articolului Daniel Buzdugan, obligat să plătească 90.000 euro către Radio 21

Daniel Buzdugan, obligat să plătească 90.000 euro către Radio 21 (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Nu este un proces la tribunal, la instanţă, a fost o procedură de arbitraj. Decizia este irevocabilă", au precizat sursele.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Radio 21 au confirmat informaţia. "Confirmăm informaţia, dar nu putem să o comentăm în niciun fel", au declarat oficialii postului.

"Eu nu comentez. Sunt nişte avocaţi care se ocupă de problemă şi vor face demersurile necesare în legătură cu treaba asta. (...) Viaţa e o glumă şi eu sunt un om liber. O să glumesc în continuare. Nu pot fi legat cu lanţul de microfon", a declarat pentru MEDIAFAX Daniel Buzdugan.

Conform reprezentanţilor Curţii de Arbitraj Economic Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie, arbitrajul este confidenţial.

Daniel Buzdugan şi Mihai Morar au semnat, în august 2008, un contract cu divizia radio a Trustului Intact pentru a realiza emisiunea de dimineaţă "Morning Zu", la postul de radio Zu.

Daniel Buzdugan şi Mihai Morar au părăsit, pe 19 iunie 2008, Radio 21, unde realizau emisiunea "Dimineaţa deMentă". "Decizia a fost luată. Plecăm şi punct. Ei (reprezentanţii Radio 21, n.r.) vor să aducă în discuţie faptul că plecăm pentru bani. Nu suntem copii, nu facem acest lucru. Suntem doi oameni maturi care îşi asumă deciziile luate. Prin înaintarea demisiei nu ne-am dus să cerem bani (...). Pur şi simplu nu ne mai simţeam ok. Mai mult nu comentez", a spus atunci Daniel Buzdugan.

De cealaltă parte, întrebat de motivele demisiei, Mihai Morar a precizat că, "la un moment dat, s-a rupt vraja". "Am rămas pentru o echipă grozavă, o atmosferă extraordinară, alături de care am realizat performanţa. La un moment dat, însă, s-a rupt vraja", a afirmat Morar.

La momentul respectiv, Alexandru Macavei, director executiv Radio 21, a declarat pentru MEDIAFAX că matinalul "Dimineaţa deMentă" va continua începând din toamna lui 2008, într-o nouă formulă.

Daniel Buzdugan a făcut parte din echipa Radio Nord Est Iaşi (1992 - 2000) şi a colaborat cu Radio Contact în perioada 2000 - 2003. În paralel, a colaborat şi cu TVR Iaşi şi Antena 1 Iaşi. În 2003, acesta a intrat în echipa Radio 21.

Radio 21 este deţinut de societatea Radio XXI SRL, ai cărei acţionari sunt Corsum Invest A.S. (Cehia) - 80% şi Lagardère Active Radio International SA (Franţa) - 20%. Acţionarii Corsum Invest A.S. (Cehia) sunt Michal Lobkowicz şi Adam Blecha, în timp ce acţionar unic al Lagardère Active Radio International SA (Franţa) este Lagardère Active Broadcast SA, cu acţionar unic Lagardère Media, potrivit site-ului Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici