Daniele Dondé revine la Bucureşti

Artistul Daniele Dondé, precursor al curentului "Faux Art", va veni în România pentru a doua oară, pentru a prezenta la Bucureşti, în perioada 5 - 10 noiembrie, expoziţia "Arta luxului de la Gustav Klimt la Marilyn Monroe", au declarat pentru MEDIAFAX organizatorii evenimentului.

95 afișări
Imaginea articolului Daniele Dondé revine la Bucureşti

Daniele Dondé revine la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

După ce între 31 octombrie şi 4 noiembrie 2007, Daniele Dondé şi-a prezentat prima expoziţie cu vânzare în România, "Cele mai scumpe picturi - De la Van Gogh la Monet", artistul considerat cel mai renumit falsificator din lume îşi va expune din nou lucrările la Bucureşti.

Falsurile vor fi expuse la Hotelul Marriott din Capitală.

Daniele Dondé s-a născut în Cremona. În 1984, el a devenit liderul curentului "Faux Art", care la momentul respectiv era considerat ceva nerealizabil.

Şi-a expus tablourile - "falsuri legale" - în oraşe precum Milano, Roma, Geneva, Munchen, Frankfurt, Amsterdam, Madrid, Barcelona, Istanbul, Cipru, Paris, Londra, New York, Moscova, Sydney, Tokyo, Monte Carlo.

A creat copii ale unor lucrări de Van Gogh, Monet, Renoir, Degas, Modigliani, Sisley, Lautrec etc.

Expoziţiile lui au atras milioane de iubitori de artă şi colecţionari. Lucrările sale s-au bucurat de succes, fiind accesibile publicului general şi nu numai câtorva multimilionari.

Printre celebrităţile care au achiziţionat lucrări semnate de Dondé se numără Roger Moore, Sofia Loren, Flavio Briatore, Frank Sinatra, Liz Taylor, familia Abramovici, sultanul din Brunei etc.

În expoziţia vernisată anul trecut, la Bucureşti, "Cele mai scumpe picturi - De la Van Gogh la Monet", au fost prezentate spre vânzare circa 70 de falsuri realizate după tablouri celebre de Vincent Van Gogh, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Paul Gauguin, Amedeo Modigliani, Gustav Klimt, Edgar Degas, Leonardo da Vinci.

Toate picturile au fost executate manual, în ulei pe pânză, în dimensiuni originale, pânza şi ramele fiind la fel cu cele de la tablourile originale.

Lucrările create de Dondé sunt imitaţii cu acte în regulă, atelierul lui având permisiunea muzeelor care găzduiesc originalele să facă reproduceri, cu condiţia ca lucrările reproduse să aparţină unor pictori care nu mai sunt în viaţă de peste 50 de ani.

"Nu pot să schimb nimic când fac un fals. Analizez fiecare minim detaliu, să nu existe nicio diferenţă, suprapun imaginile (...) Bineînţeles, ne inspirăm din original, se fac nişte slide-uri speciale, care ne dau o imagine specială", a explicat Dondé.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici