De Ziua Unirii Principatelor Române, la Filarmonica Braşov se ascultă muzica Mariei Tănase

Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, Filarmonica Braşov propune iubitorilor de muzică din oraş un concert festiv: Rapsodia nr. 1 de George Enescu şi prelucrări din repertoriul Mariei Tănase.

76 afișări
Imaginea articolului De Ziua Unirii Principatelor Române, la Filarmonica Braşov se ascultă muzica Mariei Tănase

De Ziua Unirii Principatelor Române, la Filarmonica Braşov se ascultă muzica Mariei Tănase

La Sala Patria va avea loc joi un eveniment în cadrul căruia maestrul Cristian Oroşanu va dirija orchestra Filarmonicii Braşov. În prima parte a concertului se va interpreta celebra Rapsodie nr. 1 de G. Enescu, urmată de o piesă mai puţin cunoscută, Suita „Prin munţii Apuseni” de M. Negrea.

Apoi, în a doua parte a serii, se vor interpreta mai multe prelucrări din repertoriul Mariei Tănase. Soliştii serii vor fi Alexandra Fits, Mariano Castro şi naistul Ioan Liviu Iosif.

Biletele pentru evenimentul de la ora 19 s-au epuizat, dar cei ce nu au reuşit să cumpere bilete, mai pot asculta acest concert şi la repetiţia de la ora 10.

Luna viitoare vor avea loc cinci concerte simfonice la Filarmonica Braşov. Primul, va avea loc pe 1 februarie şi îi va avea ca protagonişti pe Thomas Carroll şi Hyung-ki Joo, care vor alterna rolurile de solist şi dirijor. În program vor fi piese precum Uvertura „Romeo şi Julieta” de P.I. Ceaikovski şi „Kol Nidrei” de M. Bruch. Al doilea concert îi va aduce împreună pe dirijorul Tiberiu Dragoş Oprea şi violista Tomoko Akasaka care vor urca pe scenă împreună cu orchestra simfonică. În programul acestui concert vor fi Concertul pentru violă de B. Bartók, piesa „Masques et bergamasques” de G. Fauré şi Cele două suite „Tricornul” de M. de Falla. Cel de-al treilea concert al lunii februarie îl va aduce la Braşov pe dirijorul Oliver Zeffman, considerat de către BBC Music Magazine „un tur de forţă antreprenorial”, care va dirija orchestra Filarmonicii Braşov într-un concert care o va avea ca solistă pe pianista Adela Liculescu, care va susţine şi un recital în Sala muzicii de cameră pe 17 februarie. În a patra joi a lunii februarie, braşovenii îi vor putea vedea în concert pe dirijorul Gheorghe Costin şi pianiştii Corina Ibănescu şi Constantin Sandu. Aceştia vor interpreta împreună cu orchestra Filarmonicii Braşov un program compus din piesa „Alborada del Gracioso” şi Concertul pentru 2 piane şi orchestră op. 88 de M. Bruch şi „Tablouri dintr-o expoziţie” de M. Mussorgsky. În ultima zi din februarie, iubitorii de muzică se vor putea bucura de un concert simfonic cu Horia Mihail la pian şi cu celebrul dirijor Rumon Gamba la pupitrul dirijoral. În programul concertului vor fi piese de R. Wagner, R. Strauss şi E. Elgar.

Biletele pentru toate evenimentele Filarmonicii se găsesc la casieria Sălii Patria sau online pe siteul bilet.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici