Decizie istorică la Paris. O piaţă va primi numele lui George Enescu

  • Această decizie a fost transmisă de către viceprimarul Parisului
  • Anunţul a fost făcut pe Twitter
  • Ce răspuns a dat ambasadorul României la Paris
1258 afișări
Imaginea articolului Decizie istorică la Paris. O piaţă va primi numele lui George Enescu

Decizie istorică la Paris. O piaţă va primi numele lui George Enescu

Astăzi, Consiliul Primăriei Parisului, a votat ca o piaţă din oraş să poarte numele marelui combozitor român George Enescu. Decizia vine la câteva zile după ce Primăria din arondismentul al nouălea luase aceeaşi hotărâre. În acest arondisment George Enescu a trăit şi compus în cea mai mare parte a anilor parizieni.

Anunţul a fost făcut pe Twitter de către primar adjunct a oraşului, Laurence Patrice. Ea a descris decizia drept “un omagiu adus virtuozului român George Enescu”.

George Enescu a fost unul dintre cei mai mari artişti europeni care au devenit parizieni celebri” a adăugat aceasta.

Decizia a fost salutată şi de ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu.

 “În anul Enescu, superb omagiu adus compozitorului român. În curând, va exista o piaţă în Paris care va purta numele genialului artist.  Azi dimineaţă, Consiliul Primăriei Parisului a votat această decizie. Cu câteva zile în urmă, Primăria din arondismentul al 9-lea luase aceeaşi hotărâre. În acest arondisment, nu departe de Opera din Paris, va fi amplasată Piaţa Enescu - este locul în care compozitorul şi violonistul roman şi-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni a scris acesta pe Facebook.

Decizia primăriei Parisului încheie într-un mod cum nu se poate mai frumos Anul Enescu, aflat sub patronajul celor doi preşedinţi, Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron. De la prezenţa Orchestrei Naţionale a Frantei la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Enescu până la sublima montare a operei Oedip la opera Garnier, numeroase au fost omagiile pe care România şi Franţa le-au adus lui George Enescu, la 140 de ani de la naştere.

Discutăm de peste un an cu autorităţile franceze despre apariţia unui loc emblematic în Paris care să poarte numele  lui George Enescu şi vreau să le mulţumesc pentru aceasta colaborare excelentă (mulţumiri speciale doamnei primar adjunct a Primariei Parisului, Laurence Patrice, doamnei primar a arondismentului 9, Delphine Bürkli şi preşedintelui grupului de prietenie din Adunarea Naţională, André Chassaigne)” a scris ambasadorul pe Facebook.

Autor: Iulian Moşneagu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici