"Deeparture", a lui Mircea Cantor, prezentă într-o expoziţie la Lisabona

Lucrarea "Deeparture", semnată de artistul Mircea Cantor, va fi prezentată la expoziţia "Un Atlas al Evenimentelor", inaugurată sâmbătă, la Fundaţia Gulbenkian din Lisabona, în cadrul căreia 28 de creatori îşi fac cunoscute viziunile personale asupra lumii.

5 afișări
Imaginea articolului "Deeparture", a lui Mircea Cantor, prezentă într-o expoziţie la Lisabona

"Deeparture", a lui Mircea Cantor, prezentă într-o expoziţie la Lisabona

Expoziţia, care se va desfăşura până pe 30 decembrie, şi care a presupus doi ani de muncă, este constituită din lucrări selecţionate de la un număr de 120 de artişti, informează jn.sapo.pt.

Lucrările expuse în manifestare sunt semnate de artiştii: Adel Abdessemed, Ângela Ferreira, Camila Rocha, Eduardo Sarabia, Erinç Seymen, Josephine Meckseper, Kelley Walker, Mai-Thu Perret, Michael Rakowitz, Minouk Lim, Mircea Cantor, Nasan Tur, Nontsikelelo Veleko, Paul Chan, Paulo Nozolino, Pieter Hugo, Robin Rhode, Rodney McMillian, Rosana Palazyan, Rui Toscano, Santiago Cucullu, Sebastián Díaz Morales, Seifollah Samadian, Sergio Vega, Sophie Ristelhueber, Sze Tsung Leong, Yael Bartana and Yun-Fei Ji.

Artistul român Mircea Cantor va prezenta lucrarea "Deeparture", un filmuleţ de 2 minute şi 43 de secunde, în care camera de filmat se plimbă între un lup şi o căprioară prinşi în interiorul unui cub alb. O lucrare despre care curatorii expoziţiei spun că pune privitorul într-o atitudine de expectativă permanentă şi, vrând-nevrând, în situaţia de a fi nevoit să adopte o poziţie vizavi de cei doi subiecţi.

Curatorii expoziţiei sunt António Pinto Ribeiro (Portugalia), Debra Singer (SUA) şi Esra Öktem (Turcia).

Deconcertantă este şi instalaţia lui Eduardo Sarabia, compusă din 30 de vase de ceramică, realizate manual. Sub titlul "Amor ódio", piesele reprezintă diverse produse de contrabandă (ţigări, arme) pictate manual cu albastru pe un porţelan alb.

"Sperăm că această expoziţie va putea scoate în evidenţă preocupările fiecăruia faţă de condiţiile actuale, istorice şi sociopolitice, distincte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici