Depardieu riscă să rămână fără medalia Legiunea de Onoare

Medalia Legiunea de Onoare acordată actorului francez Gerard Depardieu ar putea fi retrasă. În urma unor "comentarii şocante, aducând ruşine Franţei", a spus ministrul francez al Culturii, Rima Abdul Malak.

657 afișări
Imaginea articolului Depardieu riscă să rămână fără medalia Legiunea de Onoare

Depardieu riscă să rămână fără medalia Legiunea de Onoare

Medalia Legiunea de Onoare acordată actorului francez Gerard Depardieu ar putea fi retrasă în urma unei serii de acuzaţii de agresiune sexuală şi a unui documentar TV în care Depardieu a făcut comentarii obscene despre femei, relatează Reuters.

Ministrul francez al Culturii, Rima Abdul Malak, a declarat la postul de televiziune France 5 că a cerut comitetului "Grande chancellerie", responsabil de acordarea distincţiei Legiunea de Onoare, cea mai importantă decoraţie a Franţei, să înceapă o procedură disciplinară pentru a analiza dacă medalia ar trebui retrasă.

Abdul Malak a declarat că a fost "dezgustată" de comentariile făcute de Depardieu, unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi, în timpul unei călătorii în Coreea de Nord în 2018 şi difuzate într-un documentar TV "Complement d'Enquete" pe France 2 la începutul acestei luni.

"Comentarii şocante... aducând ruşine Franţei", a spus ea.

Depardieu a fost în centrul unei serii de acuzaţii de sexism şi violenţă sexuală în ultimii ani.

În martie 2022, un tribunal din Paris a decis că va continua o anchetă asupra lui Depardieu după ce o actriţă l-a acuzat de viol. Charlotte Arnould dezvăluise că ea era femeia din spatele acuzaţiei, spunând că nu mai putea suporta să tacă. De atunci, mai multe femei l-au acuzat pe Depardieu de violenţă sexuală.

Într-o scrisoare din 2 octombrie publicată în cotidianul francez Le Figaro, Depardieu a negat orice vină.

"Niciodată, absolut niciodată, nu am abuzat o femeie", a spus actorul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici