Depuneri de coroane şi recital de poezie de ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, la Cluj-Napoca

Peste o sută de persoane au participat, duminică, în Piaţa Avram Iancu, la manifestările organizate de Primăria Cluj-Napoca pentru marcarea zilei de naştere a lui Mihai Eminescu şi a Zilei Culturii, în cadrul cărora au fost depuse coroane de flori la statuia poetului şi au fost recitate poezii.

513 afișări
Imaginea articolului Depuneri de coroane şi recital de poezie de ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, la Cluj-Napoca

Depuneri de coroane şi recital de poezie de ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, la Cluj-Napoca (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

Participanţii la manifestare s-au adunat în Piaţa Unirii, în faţa Teatrului Naţional, unde au fost depuse coroane de flori la statuia poetului Mihai Eminescu din partea unor instituţii publice, partide, Uniunii Scriitorilor, şi asociaţii culturale şi au fost recitate poezii.

Primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, a declarat că interesul locuitorilor oraşului pentru cultură a rămas constant şi a promis că administraţia locală va depune toate eforturile pentru susţinerea culturii.

"Vom începe în acest an lucrările la Centrul Cultural Transilvania, vom finaliza clădirea Casino din Parcul Central, unde va fi amenajat un centru de cultură urbană. Sunt obiective de infrastructură culturală pe care suntem datori să le oferim municipiului, care va candida pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2020", a spus Moisin.

În cadrul manifestărilor prilejuite de ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu, Primăria Cluj-Napoca organizează, duminică, alături de Corala Universitarilor Clujeni a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB), la Bastionul Croitorilor, spectacolul cultural "Eminesciana 2012".

"«Eminesciana 2012» propune ascultătorilor mai multe piese corale pe texte de Mihai Eminescu", au precizat reprezentanţii Primăriei.

Începând din 2011, pe 15 ianuarie, de ziua poetului Mihai Eminescu, este sărbătorită Ziua Culturii Naţionale, în urma unei legi promulgate în decembrie 2010. Potrivit demersului legislativ, pe 15 ianuarie, autorităţile vor sprijini material şi financiar organizarea de manifestări cultural-artistice, iar Ministerul Culturii va elabora un ghid al acestora. Totodată, societăţile române de televiziune şi radiodifuziune trebuie să realizeze şi să includă în programele lor emisiuni dedicate acestei zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici