Deschiderea Festivă şi Concertul Inaugural al manifestărilor Darclée, pe scena Teatrului "Maria Filotti" din Brăila. Soprana Mariana Nicolesco: Mulţumesc minunatului public brăilean!

Deschiderea Festivă şi Concertul Inaugural al manifestărilor Darclée a avut loc luni, 25 iulie, la teatrul Teatrul "Maria Filotti" din Brăila, la eveniment participând 200 de concurenţi din 18 ţări, dar şi 80 de tinere talente din China, în prezenţa sopranei Mariana Nicolesco.

107 afișări
Imaginea articolului Deschiderea Festivă şi Concertul Inaugural al manifestărilor Darclée, pe scena Teatrului "Maria Filotti" din Brăila. Soprana Mariana Nicolesco: Mulţumesc minunatului public brăilean!

Deschiderea Festivă şi Concertul Inaugural al manifestărilor Darclée, pe scena Teatrului "Maria Filotti" din Brăila. Soprana Mariana Nicolesco: Mulţumesc minunatului public brăilean!

Publicul i-a aplaudat şi i-a ovaţionat pe soprana Silvia Micu, tenorul Ioan Hotea, dar şi pe maestrul acompaniator Alexandru Petrovici.

Brăilenii n-au lipsit de la marele eveniment, plecând spre case după trei ore de muzică, concertul inaugural al manifestărilor Darclée reuşind să onoreze şi de această dată memoria legendarei soprane.

Soprana Mariana Nicolesco l-a invitat în scenă pe Primarul Brăilei, Viorel Marian Dragomir, care a subliniat importanţa acestei manifestări - pe plan local, naţional şi internaţional - la care s-au înscris în acest an nu mai puţin de 200 de concurenţi din 19 ţări.

Actriţa Wanessa Radu a dat citire unei scrisori emoţionante a unei brăilence de 90 de ani, Valeria Ursan, prezentă din 1995 încoace la toate manifestările Darclée, mulţumind Marianei Nicolesco pentru tot ce a adus şi aduce brăilenilor. Artista a invitat-o în scenă în aplauzele entuziaste ale audienţei.

În Concertul Inaugural au strălucit în bijuteriile muzicale pe care le-au interpretat - Bellini, Rossini, Donizetti, Flotow, Delibes, Puccini şi Verdi - soprana Silvia Micu, laureată a Premiului I la ediţia 2015 a Concursului Darclée şi tenorul Ioan Hotea, laureat al Marelui Premiu Darclée în urmă cu doi ani, acompaniaţi la pian de Alexandru Petrovici.

Vocile splendide, linia de canto, virtuozitatea şi umorul protagoniştilor având-o pe Mariana Nicolesco alături de ei, au încântat publicul, care a salutat cu aplauze muzicienii de pe scenă.

Sub privirea sopranei Marianei Nicolesco, soprana Silvia Micu şi tenorul Ioan Hotea încântă publicul cu vocile lor

În numele brăilenilor şi în aplauzele generale, Valeria Ursan, 90 de ani, pe scena Teatrului ”Maria Filotti”

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici