Descoperire inedită în Egipt: cranii cu limbi de aur FOTO

  • Arheologii spanioli de la Universitatea din Barcelona au descoperit două morminte egiptene la El-Bahnasa din Minya.
  • Primul mormânt conţine două rămăşiţe umane ale căror cranii au limbi de aur.
941 afișări
Imaginea articolului Descoperire inedită în Egipt: cranii cu limbi de aur FOTO

Ministerul de turism şi antichităţi din Egipt/Twitter

Arheologii spanioli de la Universitatea din Barcelona au descoperit două morminte egiptene la El-Bahnasa, în Minya.

Primul mormânt conţine două rămăşiţe umane ale căror cranii au limbi de aur. Lângă ele se află un sarcofag cu capac în formă de corp de femeie. Indiciile arată că acest mormânt a fost vandalizat şi jefuit.

Al doilea mormânt, care a fost găsit sigitat şi intact, conţine un sarcofag cu capac în formă de corp de bărbat, două vase canopice cu organele decedaţilor, 402 de figurine Ushabti, amulete şi mărgele.

Cele două morminte datează din perioada dinastiei 26 (cunoscută drept dinastia Sais) din anii 664-525 î.Hr. şi după analizele experţilor, mormintele ar aparţine unui cuplu de egipteni cu rang înalt.  

Limbile de aur erau amplasate în gurile decedaţilor pentru ca în viaţa de apoi să vorbească cu Osiris, zeul morţilor şi al lumii subterane. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici