Desene de Dan Perjovschi, expuse la Tate Liverpool

Artistul român Dan Perjovschi expune la muzeul Tate Liverpool, până pe 1 februarie, în cadrul expoziţiei colective "The Fifth Floor: Ideas Taking Space", care include lucrări ale unor artişti din alte opt ţări ale lumii, informează Centrul Cultural Român de la Londra.

300 afișări
Imaginea articolului Desene de Dan Perjovschi, expuse la Tate Liverpool

Artistul Dan Perjovschi (Imagine: Mediafax Foto)

Desenele lui Dan Perjovschi, de o actualitate dezarmantă şi cu rezonanţe politice, constituind o reacţie la probleme locale şi naţionale, au apărut pe diverse suporturi, de la caietele artistului, la ziare şi galerii din jurul lumii, se arată pe site-ul www.romanianculturalcentre.org.uk.

La Tate Liverpool, artistul român a desenat pe pereţii şi pe scările galeriei, atât înaintea, cât şi în timpul expoziţiei, lucrând alături de elevi din oraş. Pentru prima dată, el şi-a invitat publicul să realizeze propriile desene pe lângă ale sale.

În luna decembrie, în timp ce lucra pentru expoziţia de la Tate, Dan Perjovschi a realizat şi desene însoţitoare pentru ştiri din News Magazine, publicate pe site-ul BBC.

În cadrul proiectului "The Fifth Floor", de la Tate Liverpool, mai expun Pawel Althamer (Polonia), Olivier Bardin (Franţa), Rineke Dijkstra (Olanda), Nina Edge şi Paul Rooney din Liverpool, grupul suedez International Festival, Peter Liversidge (Marea Britanie), Rafael Lozano-Hemmer (Mexic), Tino Sehgal (Germania) şi grupul de artişti Xijing Men, cu membri din China, Japonia şi Coreea de Sud.

Expoziţia este însoţită de un volum cu lucrări ale artiştilor participanţi, dar şi interviuri şi eseuri, lucrare editată de Peter Gorschluter, directorul de expoziţii de la Tate Liverpool, şi publicată de Liverpool University Press.

Citeşte şi:

Dan Perjovschi expune la Varşovia

Dan Perjovschi desenează pentru MoMA în The New York Times

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici