Desenul animat care îl sperie pe Putin. Vizualizat de 4 milioane de ori, a fost interzis în Rusia

Personajul lui Oleg Kuvaev a fost blocat de autorităţile de la Moscova, fiind deja binecunoscut în Rusia înainte de războiul din Ucraina. Canalul său de Youtube are 1,2 milioane de abonaţi.

18455 afișări
Imaginea articolului Desenul animat care îl sperie pe Putin. Vizualizat de 4 milioane de ori, a fost interzis în Rusia

Desenul animat care îl sperie pe Putin. Vizualizat de 4 milioane de ori, a fost interzis în Rusia

Masiania este desenul animat în limba rusă de pe web care sperie anturajul lui Vladimir Putin. Personajul creat de Oleg Kuvaev era deja foarte popular în Rusia, înainte de războiul din Ucraina. Ete un desen animat aparent copilăresc, cu ironie minimalistă, absurdă, dar în acelaşi timp redă cu un sarcasm tăios obiceiurile din viaţa ruşilor. Canalul de Youtube are 1,2 milioane de abonaţi. Dar, acum a fost interzis de autorităţile de la Kremlin.

Personajul care, potrivit interviului acordat de Oleg Kuvaev la BBC, nu avusese niciodată vreo ambiţie „politică” până la ultimul episod a fost blocat, după ce a abordat problema Ucrainei, în urmă cu aproximativ 10 zile.

Episodul 160 (desenul animat s-a născut în 2001) începe ca o zi normală a familiei Masianpa, fără telefoane mobile sau internet.

Cu scuza că nu există curent, familia Masiania încearcă să o ţină pe mamă în întuneric informaţional. Dar, până la urmă, ieşită pe balcon, află adevărul. „E ca în 1940, abia acum suntem nazişti”. „Z”, care a devenit simbol al agresiunii împotriva Ucrainei, pare dublat, pentru a semăna cu o zvastică. În ciuda blocajului, episodul a fost vizionat de 4 milioane de ori în limba maternp. Există şi o versiune subtitrată în engleză, cu câteva mii de vizualizări.

Masiania decide, într-un episod de 12 minute, să-l viziteze pe preşedintele Vladimir Putin la Moscova. Kuvaev a decis să pună imagini adevărate ale bombardamentelor şi devastării oraşelor ucrainene, refugiaţi, răniţi, morţi. Toate acele imagini care, potrivit unei reprezentante a Dumei ruse, sunt socotite „ştiri false, propagandă inamică, speculaţii”.

Masiania se trezeşte în cele din urmă în faţa unui Putin singur, dezolat, bolnav şi îmbătrânit, într-o cameră decadentă din Kremlin, şi îi spune: „Eşti un monstru, recunoaşte. Oamenii mor din cauza complexului tău de inferioritate”. Momentul de satiră a fost interzis la Moscova.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici