"Deşteptarea primăverii", în regia lui Victor Ioan Frunză, pe scena Teatrului Odeon

Spectacolul "Deşteptarea primăverii" de Frank Wedekind, în regia lui Victor Ioan Frunză, o producţie a Teatrului "Maria Filotti" din Brăila, se va juca, în 25 martie, pe scena Teatrului Odeon din Capitală.

558 afișări
Imaginea articolului "Deşteptarea primăverii", în regia lui Victor Ioan Frunză, pe scena Teatrului Odeon

"Deşteptarea primăverii", în regia lui Victor Ioan Frunză, pe scena Teatrului Odeon

"Deşteptarea primăverii" de Frank Wedekind este o tragedie care, deşi a fost scrisă la sfârşitul secolului al XIX-lea, abordează o temă încă actuală, lipsa de comunicare între generaţii, care face victime. Personajele din piesă, adolescenţi care abia îşi descoperă sexualitatea, cad victimele inocenţei lor din cauza adulţilor plini de prejudecăţi. O fată rămâne însărcinată, crezând că pe copii îi aduce barza, aşa cum ştia de la mama ei, şi în final, moare în urma unui avort nereuşit, un băiat se sinucide pentru că a rămas repetent, iar un altul îşi omoară prietenul alături de care şi-a descoperit homosexualitatea. Acestea sunt dramele unor tineri care nu se pot integra într-o societate închisă şi plină de tabu-uri, se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Regizorul Victor Ioan Frunză a ales, pentru această producţie, o distribuţie formată din actori precum Liviu Pintileasa, Monica Ivaşcu, Cătălina Nedelea, Zane Jarcu, Valentin Terente, Emilia Mocanu, Marcel Turcoianu şi Adrian Iacov.

Frank Wedekind (1864–1918), contemporan cu Freud, a lucrat în domeniul afacerilor şi jurnalism înainte de a deveni actor de cabaret, dramaturg şi producător. S-a afirmat pentru tragediile sale neconvenţionale, prin care a anticipat teatrul absurd. A mai scris "Lulu", "Cutia Pandorei", "Spiritul pământului" "Maestrul cântăreţ", "Marchizul von Keith", "Hidalla" şi "Karl Hetmann, uriaşul pitic".

Piesa "Deşteptarea primăverii" a mai fost pusă în scenă în România, printre regizorii care au mai montat textul lui Wedekind numărându-se şi Liviu Ciulei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici