"Diatessaron - Armonia celor patru Evanghelii", lansată în librării de editura Herald

Cea mai renumită încercare de armonizare a celor patru Evanghelii, "Diatessaron", lucrare aparţinând lui Tatian şi datată în anul 175 după Hristos, a fost lansată de editura Herald în librării, sub titlul "Diatessaron - Armonia celor patru Evanghelii".

3 afișări
Imaginea articolului "Diatessaron - Armonia celor patru Evanghelii", lansată în librării de editura Herald

"Diatessaron - Armonia celor patru Evanghelii", lansată în librării de editura Herald

Scrierea, cunoscută sub denumirea de "Diatessaron" şi redactată de Tatian în anul 175 după Hristos, urmăreşte eliminarea suprapunerilor şi a afirmaţiilor aparent contradictorii din cele patru Evanghelii, potrivit editurii Herald.

În "Diatessaron"-ul lui Tatian, 56 de versete din Evangheliile canonice nu au fost preluate, printre acestea regăsindu-se cele două genealogii aparent ireconciliabile ale lui Iisus, una în Evanghelia lui Matei şi alta în Evanghelia lui Luca, împreună cu fragmentul despre adulter din Evanghelia lui Ioan. Intervenţiile lui Tatian asupra textului propriu-zis au fost minime.

În perioada de început a creştinismului, "Diatessaron" s-a bucurat de apreciere. Totuşi, tendinţa Bisericii a fost de a păstra separat în Canon cele patru Evanghelii şi de a suprima orice încercare de alcătuire, pe baza lor, a unor texte evanghelice unificate.

Volumul "Diatessaron - Armonia celor patru Evanghelii " de Tatian poate fi găsit în librării la preţul de 19 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici