Dick King-Smith, autorul romanului pe baza căruia a fost realizat filmul "Babe", a murit

Scriitorul britanic Dick King-Smith, autorul romanului pe baza căruia a fost realizat filmul "Babe-Cel mai curajos porc din lume", a murit la vârsta de 88 de ani, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al editurii Random House.

94 afișări

Dick King-Smith a murit în somn, marţi, în domiciliul său din Bath, un oraş turistic din sud-vestul Angliei.

Cel mai cunoscut roman al său, "The Sheep-Pig", a fost publicat în 1983 şi a fost adaptat pentru marele ecran în anul 1995 cu titlul "Babe-Cel mai curajos porc din lume", de către regizorul australian Chris Noonan. Filmul a fost considerat marea surpriză a anului 1995, reuşind încasări de 254,1 milioane de dolari pe plan mondial.

Dick King-Smith a scris peste 100 de cărţi pentru copii ale căror eroi erau animale. Scriitorul se inspira în romanele sale din experinţa lui de agricultor, meserie pe care a practicat-o timp de 20 de ani. Avea deja 50 de ani în momentul în care a publicat primul său roman, intitulat "The Fox Busters", în anul 1978.

Cărţile sale s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare în lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici