Diego el Cigala, considerat cel mai mare cântăreţ de flamenco din lume, va cânta la Bucureşti pe 9 mai

Diego el Cigala, considerat cel mai mare cântăreţ de flamenco din lume, cel care prilejuieşte totodată ascultătorilor săi o fascinantă incursiune în armoniile cubaneze, jazz, folk latino-american şi tango, va concerta la Bucureşti, pe 9 mai 2017, la Sala Palatului.

880 afișări
Imaginea articolului Diego el Cigala, considerat cel mai mare cântăreţ de flamenco din lume, va cânta la Bucureşti pe 9 mai

Diego el Cigala, considerat cel mai mare cântăreţ de flameco din lume, va cânta la Bucureşti pe 9 mai (Imagine: Facebook)

Diego el Cigala, considerat cel mai mare cântăreţ de flamenco din lume, una dintre vocile cele mai frumoase ale acestui gen, dar care totodată prilejuieşte ascultătorilor săi o fascinantă incursiune în armoniile cubaneze, jazz, folk latino-american şi tango, va concerta la Bucureşti, pe 9 mai 2017, la Sala Palatului.

Pasional, profund şi mândru de moştenirea muzicii gypsy spaniole, „Sinatra al muzicii flamenco” a câştigat două premii Grammy, a fost de cinci ori nominalizat la premiile Latin Grammy şi este considerat unul dintre cei mai inovatori artişti ai secolului.

Paco de Lucia descrie vocea lui Diego el Cigala astfel: “una dintre cele mai frumaose voci de flamenco din timpurile noastre, o voce dulce care pluteşte deasupra lumii”.

Născut la Madrid, într-o familie de muzicieni flamenco de etnie rromă, el Cigala şi-a început cariera solo în 1997 şi doar patru ani mai târziu era nominalizat la premiul pentru „cel mai bun album de flamenco” cu „Corren Tiempos de Alegría”. Însă acesta era doar începutul unei uluitoare cariere muzicale, care avea să-l plaseze pe cel poreclit „crevetă” de faimosul cântăreţ José Monje Cruz datorită staturii sale. Acesta observă însă că pasiunea transmisă prin cântecele lui Diego el Cigala este invers proporţională cu înălţimea sa.

Colaborarea cu legendarul pianist cubanez pianist Bebo Valdés a dus la naşterea, în 2003, unui dublu CD, „Lágrimas Negras”, care a marcat o adevărată revoluţie a acestui gen şi i-a adus cântăreţului premiul Latin Grammy. Uimitor este faptul că, înainte de a înregistra acest album, el Cigala nu mai ascultase niciodată în viaţă sa muzică tradiţională cubaneză. „Am făcut totul bazându-mă pe intuiţie. Bebo m-a încurajat spunându-mi: Tu cântă că un ţigan adevărat, iar eu voi cânta că un cubanez adevărat! Aşa încât tot ce a trebuit să facem a fost să ne lăsăm purtaţi de inspiraţie” a mărturisit el Cigala.

Albumul „Lágrimas Negras” l-a transformat pe cântăreţul spaniol într-o vedetă de talie internaţională şi a lansat unele dintre cele mai îndrăgite hituri din lumea ibero-americană. Artist autentic, care ascultă doar sunetele muzicii izvorâte din propria creativitate şi le transformă în hituri internaţionale, el Cigala a mărturisit că nu a încercat niciodată să se inspire din muzică titanilor genului tango, precum Carlos Gardel sau Roberto Goyeneche. „De ce aş încerca să cânt în felul lor? Aceştia sunt geniali în ceea ce fac. Ideea este să cânt tango aşa cum îl simt eu, izvorât din propria mea experienţă. Trebuie să laşi muzică din tine să te învăluie”, mai spune acesta.

Spontan şi plin de farmec, Diego el Cigala a explicat odată că, atunci când îşi construieşte un repertoriu, obişnuieşte să încerce cântecele aşa cum ar proba rânduri de haine. „Unele îmi sunt prea strâmte, altele prea largi, însă descopăr şi piese care mi se potrivesc perfect. Până la urmă sfârşesc prin a alege cântece care mă emoţionează până la lacrimi. Simt că, dacă acestea m-au mişcat atât de tare pe mine, acelaşi lucru se va întâmpla şi cu publicul”. Inspiraţie, magie şi mai ales alinare pentru suflet – muzică înseamnă toate aceste lucruri pentru Diego el Cigala, artistul care a aflat de moartea soţiei sale chiar când se afla în concert, însă a continuat să cânte, ca un omagiu adus memoriei acesteia.

Cântăreţul care şi-a lansat cariera spectaculoasă interpretând piese flamenco în cluburile din Madrid, a descoperit tangoul argentinian alături de marile nume ale genului şi a încântat milioane de fani în turneele sale mondiale se va opri şi pe scena Sălii Palatului, pe 9 mai 2017.

Biletele, care pot fi procurate de pe www.vreaubilet.ro, vor avea preţuri ce vor varia în funcţie de categorie, de la 150 de lei (Categoria 2), la 200 de lei (Categoria 1) şi 250 de lei (Categoria VIP). Până pe 15 ianuarie, cumpărătorii VreauBilet vor beneficia de o reducere de sărbători de 20 % din preţul biletelor la concertul lui Diego el Cigala.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici