Dinescu: Amendarea Realitatea TV de CNA este o formă de cenzură

Mircea Dinescu a declarat pentru MEDIAFAX că amendarea postului Realitatea TV de către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), pentru unele declaraţii făcute de el în ediţia din 15 mai a emisiunii "Tănase şi Dinescu", este o "formă de cenzură" şi un lucru "jalnic".

40 afișări
Imaginea articolului Dinescu: Amendarea Realitatea TV de CNA este o formă de cenzură

Dinescu: Amendarea Realitatea TV de CNA este o formă de cenzură (Imagine: Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat, joi, cu 10.000 de lei postul Realitatea TV, pentru emisiunea "Tănase şi Dinescu" din 15 mai, în care Mircea Dinescu a afirmat că, în trei-patru săptămâni, Daniel Dăianu va fi premierul României, fapt care încalcă legislaţia audiovizuală privind "informarea corectă".

Mircea Dinescu a atras atenţia că este scriitor şi comentator politic şi, prin urmare, comentează lumea politică românească, aşa cum este ea - "pe nisipuri mişcătoare", o lume în care "deciziile se iau la cârciumă şi în penumbră, nu în piaţa publică".

Dinescu a spus că membrii CNA, care au hotărât sancţionarea postului de televiziune în urma declaraţiilor sale, sunt "cel puţin ciudaţi", pentru că nu se poate vorbi cu exactitate despre politica românească "în zona presei libere şi normale". "Nu sunt vânzător la un magazin unde se măsoară cu cântarul zahărul şi făina", a spus Dinescu.

Totodată, el a spus că, de vreme ce, în calitate de scriitor şi comentator politic, i se interzice să se exprime liber despre "lumea asta", aceasta este "o formă de cenzură, materială, nu spirituală, pentru că se iau nişte bani". "Este jalnic, după părerea mea", a mai comentat Dinescu.

Referitor la decizia de amendare a Realitatea TV de CNA, Emil Hurezeanu, preşedintele Grupului Realitatea-Caţavencu, a declarat că "nu comentează o decizie a unei instituţii a statului". "Eu nu comentez decizia. Iau notă şi avocaţii, reprezentanţii noştri discută", a spus acesta. "Nu sunt în poziţia de a comenta decât în emisiunile pe care le fac", a adăugat acesta.

Totodată, reprezentanţii Realitatea TV au declarat că o poziţie a postului tv va fi prezentată în programele televiziunii.

Emisiunea în cauză a fost difuzată pe 15 mai, de la ora 22.00, în direct, Stelian Tănase a fost gazda emisiunii, invitatul său permanent fiind Mircea Dinescu.

Potrivit CNA, la începutul emisiunii, Mircea Dinescu a spus că "politica se duce pe sub masă" şi că în România va fi un nou prim-ministru. "În curând vom avea un nou prim-ministru. Asta e bomba, da. Liberal. Imediat după alegerile (...) Băsescu a găsit, cineva i-a dat o idee care e destul de tare (...) Daniel Dăianu va fi prim-ministru al României, peste vreo trei săptămâni, probabil, patru săptămâni", a spus Mircea Dinescu în emisiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici