Documentare Arte şi BBC, vineri şi sâmbătă, la Astra Film Fest

"Low Cost -100 euro", de Nora Agapi şi Stéphane Luçon, primul documentar românesc despre efectele globalizării asupra unor muncitoare de la fabrica Mediaş, şi alte filme despre Europa de Est realizate de Arte şi BBC, vor fi proiectate, vineri şi sâmbătă, la Astra Film Fest, transmit organizatorii.

2 afișări
Imaginea articolului Documentare Arte şi BBC, vineri şi sâmbătă, la Astra Film Fest

Documentare Arte şi BBC, vineri şi sâmbătă, la Astra Film Fest

Posturile de televiziune Arte şi BBC vor proiecta programe speciale, la Astra Film Fest (22-28 octombrie), alcătuite dintr-o selecţie a documentarelor produse în ultimele decenii. Primul documentar românesc despre globalizare "Low Cost – 110 euro", ce prezintă întâlnirea dintre un grup de muncitoare franţuzoaice, mutate de patron în România şi angajate la Fabrica Mediaş, va fi prezentat, vineri. Filmul a fost realizat de Nora Agapi şi Stéphane Luçon pentru televiziunea Arte.

În aceeaşi zi, vor mai rula la Sibiu alte trei documentare produse de Arte: "Centrul", realizat de cineastul polonez Stanislav Mucha, un film despre centrul geografic al Europei, situat probabil între Capul Nord, Grecia, Portugalia şi Rusia; "Gigi, Monica et Bianca", realizat de Yasmina Abdellaoui şi Benoît Dervaux, şi "Familia Lapirov pleacă spre Vest", care redă povestea regizorului Jean-Luc Léon care însoţeşte o familie de evrei din Rusia de-a lungul călătoriei lor spre Vest pînă în Los Angeles.

Sâmbătă, vor rula la Astra Film Festival, în cadrul programului special, trei documentare realizate de BBC: "Sfârşitul Iugoslaviei. Partea I – Naţionalismul", semnat de Angus Maqueen şi Paul Mitchell, documentar ce prezintă povestea din interior a conflictului din fosta Iugoslavie, relatată de toţi liderii statelor rivale; "Crimă şi iertare", de Melissa Llewelyn-Davies, prima parte a unei trilogii despre dramele a trei naţiuni din regiunea Kosovo şi "De la Moscova la Pietushki", de Pawel Pawlikowski, altă producţie BBC prezentată la Sibiu, film care evocă romanul cu acelaşi nume, despre Yerefevev, supravieţuitorul unui cancer la gât care are nevoie de asistenţă mecanică pentru a vorbi.

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de film documentar Astra Film Fest aduce la Sibiu peste 70 de premiere naţionale şi internaţionale. Astra Film promovează producţia de film de non-ficţiune de calitate în România şi în regiune. Festivalul este organizat de Studioul de film Astra şi de Fundaţia Astra Film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici