Documentarul "Maria", de Claudiu Mitcu, proiectat în premieră mondială la Festivalul Visions du Reel

Documentarul "Maria", semnat de Claudiu Mitcu, va fi proiectat în premieră mondială în competiţia Festivalului de Film Documentar Visions du Reel, care se desfăşoară între 19 şi 26 aprilie, la Nyon, în Elveţia.

202 afișări
Imaginea articolului Documentarul "Maria", de Claudiu Mitcu, proiectat în premieră mondială la Festivalul Visions du Reel

Documentarul "Maria", de Claudiu Mitcu, proiectat în premieră mondială la Festivalul Visions du Reel (Imagine: visionsdureel.ch)

O poveste extrem de emoţionantă despre ultimele ore din viaţa unei bătrâne căreia rudele şi prietenii îi pregătesc cea din urmă călătorie, "Maria" este cel de-al cincilea documentar al lui Claudiu Mitcu. Din filmografia acestuia mai fac parte filmele "Nisipuri" (2007), "Australia" (2009), "Circul vesel" (2011) şi "Noi doi" (2012), selecţionate şi premiate în peste 20 de festivaluri internaţionale.

"Maria" este o producţie independentă marca Wearebasca. Montajul este semnat de Ioachim Stroe, iar muzica, de Luiza Zan, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Festivalul Internaţional de Film Documentar Visions du Reel, unul dintre cele mai respectate şi mai importante evenimente de gen din Europa, a ajuns în acest an la cea de-a 44-a ediţie. Cu un scop extrem de bine definit, "de a arăta lumea aşa cum este", festivalul evită producţiile mainstream, concentrându-se pe veritabilii autori de film documentar, adică pe cei ce pun accentul pe artă şi nu pe senzaţionalism, oferind deopotrivă o diversitate de viziuni şi aspiraţii comune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici