Doi activişti pentru climă sunt acuzaţi că ar fi devastat expoziţia Edgar Degas de la Washington

Doi membri ai unui grup de activişti pentru climă au fost arestaţi şi acuzaţi vineri pentru că ar fi vandalizat o expoziţie de artă de la National Gallery of Art din Washington, D.C., în timpul unui protest desfăşurat luna trecută.

362 afișări
Imaginea articolului Doi activişti pentru climă sunt acuzaţi că ar fi devastat expoziţia Edgar Degas de la Washington

Sursa foto: Twitter

Timothy Martin, din Carolina de Nord, şi Joanna Smith, din New York, ambii în vârstă de 53 de ani, s-au predat autorităţilor după ce au fost puşi sub acuzare pentru conspiraţie în vederea comiterii unei infracţiuni împotriva Statelor Unite şi pentru prejudicierea unei expoziţii de la National Gallery of Art, potrivit Procuraturii din Districtul Columbia.
 
Pe 27 aprilie, cei doi, membri ai grupului de activişti pentru climă "Declare Emergency", ar fi intrat în galerie şi ar fi aruncat cu vopsea roşie şi neagră pe vitrina sculpturii lui Edgar Degas "Little Dancer Aged Fourteen", potrivit procurorilor.
 
Cei doi s-au aşezat apoi în faţa expoziţiei cu vopseaua încă pe mâini şi au pozat pentru fotografii, care au fost ulterior postate pe site-ul Declare Emergency, au declarat anchetatorii.
 
"Conspiraţia a vizat-o în mod special sculptura Little Dancer, bazându-se pe fragilitatea ei", a precizat Parchetul american într-un comunicat.
 
Procurorii au declarat că presupusele acţiuni ale lui Martin şi Smith au provocat pagube de aproximativ 2.400 de dolari, iar exponatul a fost retras de la expunerea publică timp de 10 zile pentru a putea fi reparat, relatează ABC News
 
Dacă vor fi condamnaţi, Martin şi Smith riscă până la cinci ani de închisoare şi o amendă de până la 250.000 de dolari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici