Doliu în lumea teatrului şi a filmului

Regretată de toată lumea, dispariţia actriţei Dina Cocea, "una dintre cele mai mari actriţe ale scenei româneşti", este o mare pierdere pentru lumea teatrului şi pentru lumea filmului.

181 afișări
Imaginea articolului Doliu în lumea teatrului şi a filmului

Doliu în lumea teatrului şi a filmului

Ion Caramitru: Dina Cocea a fost un om energic şi extraordinar de puternic

Ion Caramitru, preşedintele Uniunii Teatrale din România (UNITER) şi directorul Teatrului Naţional, a declarat că Dina Cocea, actriţă, profesoară şi preşedinte al Asociaţiei de Teatru şi Muzică, instituţie precursoare a UNITER, a fost "un om energic şi extraordinar de puternic".

Caramitru a spus că, în calitatea sa de lider al Asociaţiei de Teatru şi Muzică, Dina Cocea a patronat foarte multe evenimente, a fost apreciată de critică şi s-a ocupat de relaţii internaţionale.

"Cât s-a putut, în perioada comunistă a reuşit să obţină facilităţi pentru artiştii de teatru", a mai adăugat preşedintele UNITER. Dina Cocea a reprezentat, în acea perioadă, România la întâlniri internaţionale cu reprezentanţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite sau UNESCO.

Directorul TNB şi-a amintit-o pe Dina Cocea şi ca pe o "profesoară de o mare anvergură".

"Ca actriţă a avut o carieră de invidiat", a spus Caramitru, care a adăugat că ultima apariţie a Dinei Cocea pe scenă a avut loc la Teatrul Naţional Bucureşti, în spectacolul "Ana-Lia", al cărui text a fost semnat de ea.

De asemenea, directorul TNB a declarat că perioada 1941 - 1949, în care Dina Cocea a condus Teatrul Nostru, a fost "un moment de geniu al teatrului românesc".

"Meritele Dinei Cocea au fost recunoscute în aproape un secol de existenţă", a mai declarat Caramitru.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici