Dorina Lazăr: Dacă este vorba de un an de criză, accept tot felul de taxe, dar să se aplice tuturor

Dorina Lazăr, directoarea Teatrului Odeon din Capitală, a declarat, referitor la discuţia despre impunerea plăţii contribuţiei de asigurări sociale pentru sumele provenite din drepturi de autor sau contracte de colaborare, că acceptă, într-un an de criză, taxele aferente situaţiei economice.

77 afișări
Imaginea articolului Dorina Lazăr: Dacă este vorba de un an de criză, accept tot felul de taxe, dar să se aplice tuturor

Dorina Lazăr: Dacă este vorba de un an de criză, accept tot felul de taxe, dar să se aplice tuturor (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Dacă este vorba de un an de criză, accept tot felul de taxe", a spus aceasta. "Vreau doar ca lucrurile care mi se aplică mie să se aplice tuturor categoriilor şi toată lumea să facă toate eforturile să ieşim din criză", a mai declarat Dorina Lazăr pentru MEDIAFAX.

Guvernul discută ridicarea excepţiei de la plata contribuţiei de asigurări sociale pentru sumele provenite din drepturi de autor şi alte venituri obţinute în baza unor convenţii civile sau contracte de colaborare şi revenirea la plafonul de cinci salarii medii brute al bazei lunare de calcul a CAS.

Alte măsuri analizate de Guvern sunt integrarea în sistemul unitar de pensii publice a unor noi categorii profesionale, precum avocaţii, personalul clerical şi cel asimilat din cadrul cultelor recunoscute prin lege, descurajarea pensionărilor de invaliditate abuzive şi "reintegrarea profesională a celor apţi de muncă", modificarea procedurii de stabilire şi calcul a valorii punctului de pensie, plata pensiilor de invaliditate şi urmaş din Fondul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, în cazul drepturilor rezultate din astfel de accidente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici