Două nopţi de animaţie bizară şi horror, la Anim'est 2015

Două nopţi de animaţie bizară şi horror, Trippy Animation Night şi Creepy Animation Night, au loc în cadrul Anim'est 2015, pe 3 octombrie, respectiv 9 octombrie, la Cinema Studio şi Cinema Patria din Bucureşti, prezentând animaţii înfricoşătoare şi "presărate cu mult sex & drugs & rock & roll".

197 afișări
Imaginea articolului Două nopţi de animaţie bizară şi horror, la Anim'est 2015

Două nopţi de animaţie bizară şi horror, la Anim'est 2015 (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Pentru Trippy Animation Night, de la Cinema Studio, organizatorii pregătesc - începând cu ora 22.30 - un nou număr kitsch şi erotic dedicat publicului lipsit de inhibiţii. Curatorul şi colecţionarul olandez Michael Helmerhost revine la festival şi aduce cu el The Night Of Trippy Animation Volume 2, o selecţie proaspătă de animaţii "presărate cu mult sex & drugs & rock & roll", informează organizatorii, Asociaţia Este'n'est.

Selecţia reprezintă fragmente din cele mai întunecoase şi neconvenţionale cotloane ale cinematografiei globale, filme rare, de arhivă, imposibil de văzut în alte condiţii pe marile ecrane.

De cealaltă parte, Creepy Animation Night se află la a şaptea ediţie şi, în fiecare an, adună peste 1.000 de spectatori cu vârste de peste 18 ani. Începând cu ora 23.00, la Cinema Patria va fi prezentată o nouă selecţie de filme înfricoşătoare, care conţine 200 de minute de animaţie din ţări precum Mexic, Australia, S.U.A, Italia, Spania, şi, în premieră anul acesta, România.

Calupurile de scurtmetraje vor fi întrerupte de un show live marca Dirty Granny Tales, o trupă ce abordează un stil muzical inedit, dark theatrical music, formată în Atena, în 2006. Grupul împrumută din haosul şi ironia celor de la Tiger Lillies, inspiraţi de prezenţa scenică a artistei americane Diamanda Galás, de universul vizual steril al avangardiştilor The Residents şi de liniile melodice ale compozitorui grec Manos Hatzidakis.

La Bucureşti, Dirty Granny Tales prezintă spectacolul "Didi's Son" - un hibrid de muzică, animaţie video şi teatru de păpuşi, despre o lume inversată, în care marionetele pun stăpânire pe fiinţele vii. Atmosfera întunecată este potenţată de versurile cu teme sumbre, costumele şi machiajul incitante, dansurile halucinante şi instrumentele tradiţionale acustice.

Biletele pentru Trippy Animation Night şi Creepy Animation Night pot fi achiziţionate online, de pe eventbook.ro, şi de la casele de bilete ale sălilor de cinema, în serile proiecţiilor. Acestea costă 20 de lei, respectiv 40 de lei (proiecţie şi concert). Accesul minorilor este interzis la ambele proiecţii.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în perioada 2 - 11 octombrie, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi la Re:Animation Hub din Capitală.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, membru al reţelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este'n'est, cu sprijinul Centrului Naţional la Cinematografiei, Ministerului Culturii, Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti - ArCuB, Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi al Uniunii Cineaştilor din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici