Două opere de Picasso, scoase pentru prima dată la licitaţie

Două opere de Pablo Picasso, un cap în bronz al Dorei Maar şi un tablou datând din 1931, "La Lampe", vor fi scoase pentru prima dată la vânzare, în cadrul unei licitaţii organizate de casa Sotheby's la New York, pe 7 noiembrie, transmite AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Două opere de Picasso, scoase pentru prima dată la licitaţie

Două opere de Picasso, scoase pentru prima dată la licitaţie

Tabloul "La lampe", care aparţine familiei pictorului, a fost evaluat la o sumă cuprinsă între 25 şi 35 de milioane de dolari. Profilul care apare în tablou aparţine unei amante a lui Picasso, Marie-Thérèse Walter.

A doua operă, "Tête de femme", un portret în bronz al Dorei Maar, amanta şi muza lui Picasso în anii '40, a fost evaluat la o sumă cuprinsă între 20 şi 30 de milioane de dolari. Sculptura, cu înălţimea de un metru, a fost realizată la Paris, în 1941.

Cele două opere nu au fost scoase niciodată la vânzare. Ele vor fi expuse la Londra, în perioada 7 -12 octombrie, şi la New York, în perioada 2 - 7 noiembrie, chiar înainte de licitaţie.

Potrivit specialiştilor de la casa Sotheby's, apariţia pe piaţa obiectelor de artă, în acelaşi timp, a celor două opere oferă "o şansă colecţionarilor şi reprezintă în acelaşi timp un eveniment artistic".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici