Două portrete de Rembrandt, redescoperite după 200 de ani, s-au vândut cu 13 milioane de euro

Două portrete pictate de Rembrandt, păstrate într-o colecţie privată, au fost vândute cu peste 13 milioane de euro.

197 afișări
Imaginea articolului Două portrete de Rembrandt, redescoperite după 200 de ani, s-au vândut cu 13 milioane de euro

Sursa foto: Twitter

Tablourile intime ale lui Jan Willemsz van der Pluym şi ale soţiei sale Jaapgen Carels, semnate şi datate 1635, au fost vândute pentru o sumă dublă faţă de cea estimată, în cadrul vânzării de ieri a casei Christie's Old Masters.
 
Ele au fost ascunse de ochii publicului timp de aproape 200 de ani, când au fost scoase ultima dată la casa de licitaţii britanică în 1824.
 
Picturile în ulei de formă ovală, cu o înălţime de mai puţin de 20 de centimetri, au fost descoperite de Henry Pettifer, vicepreşedintele internaţional al Christie's International Deputy Chairman of Old Master Paintings, în timpul unei evaluări a colecţiei de artă privată a unei familii, relatează DailyMail.
 
Acesta a declarat că descoperirea a fost "una dintre cele mai interesante descoperiri pe care le-am făcut în domeniul Old Masters în ultimii ani".
 
'Familiei îi plăceau tablourile, dar nu au fost niciodată siguri că sunt de Rembrandt şi nu au cercetat niciodată cu adevărat acest lucru', a declarat el pentru Washington Post.
 
'Ele au stat în linişte în această colecţie, efectiv ascunse de orice priviri'. 
 
Cele două portrete au fost examinate timp de doi ani înainte de a se confirma că sunt opera lui Rembrandt de către cercetătorii de la Rijksmuseum din Olanda, la începutul acestui an.
 
'Tablourile au fost complet absente din literatura despre Rembrandt în secolele XIX şi XX, ceea ce a fost extraordinar', a spus Pettifer. 
 
'Ele denotă o anumită intimitate, o demnitate. Sunt extraordinare'. Ele aveau o valoare estimată între 5 şi 8 milioane de lire sterline înainte de vânzare.
 
Preţul record pentru un Rembrandt la licitaţie a fost Portretul unui Bărbat cu Braţele Încorsetate, vândut cu 20,2 milioane de lire sterline la Christie's în 2009.
 
Luna trecută, tabloul lui Rembrandt "Purtătorul de stindard" a fost dezvelit la Rijksmuseum după ce guvernul olandez a acordat 128 de milioane de lire sterline (150 de milioane de euro) şi alte 21 de milioane de lire sterline (25 de milioane de euro) din partea Asociaţiei Rembrandt şi a Fondului Rijksmuseum.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici