Două staruri de la The Royal Ballet vin la Bucureşti la Gala Internaţională „Once Upon a Winter’s Dream”

Reece Clarke şi Yasmine Naghdi vor dansa pe scena TNB, pe 26 februarie, alături de alte nume mari ale baletului.

189 afișări
Imaginea articolului Două staruri de la The Royal Ballet vin la Bucureşti la Gala Internaţională „Once Upon a Winter’s Dream”

Reece Clarke şi Yasmine Naghdi

Reece Clarke şi Yasmine Naghdi, prim-balerini la The Royal Ballet, Londra, se alătură distribuţiei de staruri internaţionale care vor dansa pe 26 februarie în Gala de Balet „Once Upon a Winter’s Dream”, care va avea loc începând cu ora 20:00 la Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti. Pe scenă vor mai urca artişti precum Iana Salenko şi Dinu Tamazlâcaru (Staatsballett Berlin), Julian MacKay şi Madison Young (Bayerische Stattsballett), Marina Minoiu (Royal Danish Ballet) şi Robert Enache (Opera Naţională din Bucureşti), Cristian Preda şi Viviana Olaru, (Opera Naţională din Iaşi). Regia artistică a galei este realizată de Alice Minoiu, fondator Ars Gratia Regalia. Evenimentul este organizat de Asociaţia Literati.

Biletele pot fi achiziţionate aici: https://iabilet.ro/bilete-gala-internationala-de-balet-once-upon-a-winter-s-dream-92963/

Reee Clarke, balerinul scoţian care a dansat alături de Natalia Osipova şi Alina Cojocaru

Reece Clarke are 28 de ani, e din Scoţia şi s-a alăturat Royal Ballet în 2013, la un an după ce primea distincţia de Balerinul anului, la juniori. Din 2022 este prim-balerin.

Primul său rol important a venit în 2014, când a dansat alături de prim-balerina argentiniană de la Royal Ballet, Marianela Nunez, în Symphonic Variations de Frederick Ashton. Alte roluri din prima parte a carierei la Royal Ballet: Prinţul (Spărgătoul de nuci), Prinţul Florimund (Frumoasa din Pădurea Adormită),Primul Ofiţer (Anastasia, de MacMillan).

În 2019, l-a interpretat pe Chevalier Des Grieux în baletul Manon, unde a dansat alături de prim-balerina japoneză de la Royal Ballet, Akane Takada. Pentru acest rol, Reece Clarke a avut doar zece minute timp să se pregătească, după ce titularul suferise o accidentare. Deşi nu mai dansase niciodată până atunci cu Akane Takada, prestaţia sa a fost un triumf. Un an mai târziu, era distribuit în Onegin de John Cranko, având-o ca parteneră pe celebra Natalia Osipova, şi devenea prim-balerin la The Royal Ballet. În iulie 2023, Reece Clarke dansa alături de Alina Cojocaru în Giselle, la Tbilisi Ballet, amândoi având calitatea de invitaţi speciali.

Yasmine Naghdi a debutat în Lacul Lebedelor la 24 de ani, cu rolul Odette

Britanica Yasmine Naghdi are 31 de ani şi s-a alăturat The Royal Ballet în anul 2010, pe când era încă studentă a Şcolii Regale de Balet, Londra. 

La 22 de ani, primea deja roluri importante precum cel al Julietei din baletul Romeo şi Julieta, de Sir Kenneth MacMillan. A fost promvată ca prim-balerină la 24 de ani, marcându-şi debutul în Lacul Lebedelor, cu rolul Odette.

Repertoriul de prim-balerină a Yasminei Naghdi include roluri precum Prinţesa Aurora (Frumoasa din Pădurea Adormită), Julieta (Romeo şi Julieta), Tatiana (Onegin), Giselle (Giselle), Cenuşăreasa (Cenuşăreasa), Kitri (Don Quixote), Gamzatti (La Bayadère), Swanilda (Coppélia), Baroneasa Mary Vetsera (Mayerling), Contesa Marie Larish (Mayerling), Zâna Sugar Plum (Spărgătorul de nuci), Firebird (Firebird), Mathilde Kschessinska (Anastasia), Irina (Vis de Iarnă), Terpsichore (Apollo), Young Girl (The Two Pigeons) etc.

Din programul Galei „Once Upon a Winter’s Dream”

Gala de balet „Once Upon a Winter’s Dream” va dura două ore şi prezintă un concept inspirat din povestea prinţesei Anastasia din familia Romanov. Firul narativ gândit de regizorul artistic Alice Minoiu aduce în prim-plan teme precum iubirea, misterul, amintirea, balul, castelul şi emoţia, redate prin intermediul unor fragmente din „Giselle” (coregrafia Jean Coralli, Jules Perrot), „Cenuşăreasa” (coregrafia Christopher Wheeldon), „Spărgătorul de Nuci” (coregrafia Ileana Iliescu),„Le Parc” (coregrafia Angelin Prejlocaj) şi „Femei” (coregrafia Gheorghe Iancu).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici