Două tablouri, de Goya, respectiv El Greco, dispărute de 10 ani, au fost găsite - FOTO

Poliţia spaniolă a anunţat vineri că a găsit două tablouri de Francisco Goya, respectiv El Greco, care au fost furate în urmă cu peste 10 ani.

126 afișări
Imaginea articolului Două tablouri, de Goya, respectiv El Greco, dispărute de 10 ani, au fost găsite - FOTO

Două tablouri, de Goya, respectiv El Greco, dispărute de 10 ani, au fost găsite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tablourile "L'apparition de la Vierge du Pilar", semnat de Francisco Goya, realizat între 1775 şi 1780, şi "l'Annonciation" (1570), de El Greco (Doménikos Theotokópoulos), au fost găsite într-o casă din Alicante, în estul Spaniei.

Cele două tablouri în ulei pe pânză, care făceau parte dintr-o colecţie privată, fuseseră prezentate într-o expoziţie internaţională la sfârşitul anilor '90, când proprietarii au semnalat dispariţia lor, la întoarcerea în Spania.

Poliţia a înscris tablourile într-o bază de date cu opere de artă dispărute sau furate pentru ca ele să nu poată fi vândute în străinătate.

Anchetatorii au accelerat cercetările după ce au fost informaţi, în octombrie 2010, de o posibilă vânzare a tablourilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici