Draga Olteanu Matei, preşedintele juriului la Festivalul de Teatru pentru Tineret de la Fălticeni

Draga Olteanu Matei va prezida juriul primei ediţii a Festivalului de Teatru pentru Tineret "Grigore Vasiliu Birlic", ce va avea loc la Fălticeni, în perioada 15 - 17 iunie (preselecţia judeţeană) şi 1 - 4 septembrie (finala internaţională).

557 afișări
Imaginea articolului Draga Olteanu Matei, preşedintele juriului la Festivalul de Teatru pentru Tineret de la Fălticeni

Draga Olteanu Matei, preşedintele juriului la Festivalul de Teatru pentru Tineret de la Fălticeni (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

În prima etapă a festivalului - 15-17 iunie -, vor mai fi prezente personalităţi precum actorul Eusebiu Ştefănescu, cantautoarea Maria Gheorghiu, de la Teatrul Naţional Bucureşti, care vor prezenta un spectacol omagial "Eminescu", Catrinel Dumitrescu şi Carmen Trocan de la Teatrul Nottara din Capitală, care vor juca în spectacolul "Doamna şi specialistul", prezentat de Compania Teatrală Bucovina, şi studenţi de la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti, care vor prezenta spectacolul "Şantaj" de Ludmila Razumovskaia.

Concursul cuprinde două secţiuni - interpreţi şi trupă -, fiecare pe două categorii de vârstă - între 10 şi 14 ani, respectiv între 15 şi 25 de ani.

În urma preselecţiei judeţene vor fi selectaţi 12 interpreţi şi grupuri din Suceava (câte trei din fiecare secţiune şi categorie de vârstă), care vor concura în finala din septembrie cu interpreţi şi trupe din ţară, ce vor fi selectaţi de asemenea de juriul de la Fălticeni, dar şi cu o trupă din Ucraina.

Tinerii pasionaţi de actorie, cu vârste între 10 şi 25 de ani, se pot înscrie în concurs trimiţând un material filmat cu un monolog sau un spectacol, prestaţia lor urmând a fi evaluată de juriul prezidat de Draga Olteanu Matei. Acelaşi juriu, din care mai fac parte şi Catrinel Dumitrescu şi Eusebiu Ştefănescu, va desemna câştigătorii în urma finalei din septembrie.

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret "Grigore Vasiliu Birlic" de la Fălticeni este organizat de Asociaţia Fălticeni Cultural. Evenimentul va avea loc la Sala "Aurel Băeşu" din Muzeul de Artă "Ion Irimescu".

Grigore Vasiliu, născut pe 24 ianuarie 1905 în Fălticeni, a fost unul dintre cei mai mari actori români de comedie. A jucat în multe spectacole de teatru, precum şi în filme. Numele "Birlic" îl are de la spectacolul omonim în care a jucat la începutul carierei. A murit în 1970, la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici