Dragoş Bocanaciu a fost desemnat coordonatorul proiectului TVR din Republica Moldova

Jurnalistul Dragoş Bocanaciu a fost desemnat coordonator al proiectului TVR din Republica Moldova, a confirmat, joi, pentru MEDIAFAX, Stelian Tănase, directorul general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

473 afișări
Imaginea articolului Dragoş Bocanaciu a fost desemnat coordonatorul proiectului TVR din Republica Moldova

Dragoş Bocanaciu a fost desemnat coordonatorul proiectului TVR din Republica Moldova (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"A primit deja această însărcinare cu vreo trei săptămâni în urmă", a spus Stelian Tănase.

Dragoş Bocanaciu a confirmat, pentru MEDIAFAX, că de trei săptămâni se ocupă de proiectul TVR Moldova, ca urmare a unei discuţii pe care a avut-o cu Stelian Tănase.

"Acum trei săptămâni a fost într-adevăr o discuţie şi mi s-a cerut să mă implic în acest proiect TVR Moldova, în ceea ce priveşte realizarea unor producţii în Republica Moldova, pentru că grila este făcută de departamentul TVRi (TVR Internaţional, n.r.)", a spus Dragoş Bocanaciu. El a precizat că îşi menţine în continuare şi celelalte sarcini de serviciu pe care le are în SRTv.

Dragoş Bocanaciu este jurnalist senior la departamentul Sport din TVR. De asemenea, Bocanaciu este preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din SRTv.

Televiziunea Română şi-a reluat emisia în Republica Moldova pe 1 decembrie 2013.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) din România a acordat, pe 14 noiembrie 2013, Societăţii Române de Televiziune o licenţă secundară pentru TVR, care emite în Republica Moldova.

Prezent la şedinţa respectivă a CNA, Claudiu Săftoiu, care la momentul respectiv era preşedinte-director general al SRTv, a declarat că TVR va difuza în Republica Moldova un mix de programe dintre cele transmise în prezent pe posturile televiziunii publice din România şi emisiuni special dedicate publicului moldovean.

SRTv a anunţat, pe 7 noiembrie 2013, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că TVR va relua transmisia programelor în Republica Moldova pe 1 decembrie 2013. Potrivit TVR, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a transmis Televiziunii Române că a luat act de semnarea Acordului de soluţionare amiabilă a Cererii nr. 36398/08, depusă de TVR împotriva Republicii Moldova la CEDO pe 1 august 2008. Ca urmare, litigiul dintre cele două părţi a fost stins la Curtea Europeană.

Acordul de soluţionare amiabilă a cererii depuse de TVR împotriva Republicii Moldova la CEDO a fost semnat pe 12 septembrie 2013, de Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al TVR, şi Lilian Apostol, agent guvernamental la CEDO al Republicii Moldova, după ce autorităţile de la Bucureşti, prin secretarul de stat Bogdan Aurescu, şi cele de la Chişinău au finalizat negocierile privind colaborarea în domeniul retransmisiei serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici.

Potrivit acordului, Guvernul şi autorităţile Republicii Moldova vor asigura atribuirea către Televiziunea Română a unui segment din primul multiplexor cu acoperire naţională în noul sistem digital, aflat în etapa de introducere.

Pe de altă parte, pe 27 septembrie 2007, frecvenţa de stat nr. 2 din Republica Moldova, pe care emitea postul TVR 1, a fost acordată de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Republica Moldova televiziunii 2 Plus. Ulterior, SRTv a atacat în instanţă decizia CCA.

Despre desemnarea lui Dragoş Bocanaciu responsabil de proiectul TVR Moldova a scris şi reportervirtual.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici