Dramaturgul Arthur Laurents a murit la vârsta de 93 de ani

Dramaturgul american Arthur Laurents, autorul scenariilor pe baza cărora au fost regizate musicalurile "West Side Story" şi "Gypsy", a murit joi, la vârsta de 93 de ani.

60 afișări
Imaginea articolului Dramaturgul Arthur Laurents a murit la vârsta de 93 de ani

Dramaturgul Arthur Laurents a murit la vârsta de 93 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebrul dramaturg, regizor şi scenarist american a murit din cauza complicaţiilor provocate de o pneumonie, în reşedinţa sa din New York, informează contactmusic.com.

După ce s-a pregătit pentru a lucra în radio, cariera lui Arthur Laurents a fost întreruptă în momentul în care acesta s-a înrolat în armata americană pentru a lupta în Al Doilea Război Mondial. Această experienţă de viaţă s-a dovedit a fi o sursă de inspiraţie valoroasă, iar tânărul dramaturg a început să scrie scenarii film şi teatru pentru militarii americani.

Prima lui piesă, "Home of the Brave", inspirată de viaţa din armată, a avut premiera pe Broadway în anul 1945. Ulterior, Laurents a scris piesa "The Bird Cafe" şi apoi a creat scenariile pe baza cărora au fost regizate celebrele musicaluri "West Side Story" şi "Gypsy".

Arthur Laurents a ajutat-o pe Barbra Streisand să devină un star pe plan internaţional şi a colaborat din nou cu artista americană în 1973, când a scris scenariul filmului "The Way We Were", regizat de Sydney Pollack, în care Barbra Streisand l-a avut ca partener pe Robert Redford.

Arthur Laurents a fost recompensat cu premiul Tony în calitate de autor al musicalului "Hallelujah, Baby!" în 1968 şi cu un alt premiu Tony în 1984, în calitate de regizor al musicalului "La Cage aux Folles".

Homosexual declarat, Arthur Laurents a locuit împreună cu partenerul său de viaţă, Tom Hatcher, timp de peste 50 de ani, până la moartea acestuia, în anul 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici