Drumul Reconcilierii, care trece şi prin România, finalist la Premiile Europene de Turism Cultural

„Via Mariae - Drumul Reconcilierii”, care trece şi prin România, a fost desemnat finalist la categoria „Turism religios, pelerinaj şi spiritual” a Premiilor Reţelei Europene de Turism Cultural (ECTN) „Destinaţia turismului cultural durabil 2023”.

94 afișări
Imaginea articolului Drumul Reconcilierii, care trece şi prin România, finalist la Premiile Europene de Turism Cultural

Sursa foto: Facebook

Juriul care a deliberat a fost format din experţi din mai multe ţări europene, iar ceremonia de decernare a Premiilor ECTN va avea loc pe 19 octombrie, în cadrul Conferinţei Internaţionale pentru Turism Cultural, organizată în Paphos, Cipru, capitala europeană a turismului inteligent 2023.

„Anul acesta este introdus şi premiul publicului - <Public Choice Award>, publicul având oportunitatea să voteze online cei 20 de finalişti. Cei care doresc să voteze traseul de pelerinaj <Via Mariae - Drumul Reconcilierii> trebuie să urmeze următorii paşi:

-Intră pe https://bit.ly/votviamariae şi apasă butonul <Start>

-La categoria Religious, Pilgrimage and Spiritual Tourism apasă butonul <View Entries>

-La categoaria <Via Mariae> - The Reconciliation Road apasă butonul <View Entry>

-Apasă butonul <Vote> şi confirmă <Vote>”, a anunţat, pe Facebook preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Traseele de drum Via Mariae sunt amenajate sub formă de cruce în Europa, de la nord la sud, din Częstochowa (Polonia) până în Međugorje (Bosnia şi Herţegovina) şi de la est la vest, de la Putna, la Cacica, trecând pe la Mănăstirea Nicula de la Cluj, apoi prin Budapesta şi până la Viena.

„Consiliul Judeţean Suceava are deja din 2021 un parteneriat aprobat în plenul consiliului cu Asociaţia Via Mariae şi prin Serviciul Salvamont s-au făcut marcaje turistice pentru tot traseul. Cu o lungime de 130 km, acesta vine din judeţul Neamţ, ajunge la Poiana Mărului, în comuna Mălini, şi la mănăstirile Slatina, Voroneţ, Mănăstirea Humorului, Suceviţa şi Putna”, arată Gheorghe Flutur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici