Ediţia românească a Forbes apare pe piaţă în 23 martie

Ediţia românească a revistei Forbes, care apare din 23 martie, editată de Adevărul Holding, este singura dintre cele 10 ediţii locale ale publicaţiei care apare cu aceeaşi periodicitate ca şi ediţia americană Forbes, au declarat, miercuri, în conferinţa de lansare, reprezentanţii trustului.

127 afișări
Imaginea articolului Ediţia românească a Forbes apare pe piaţă în 23 martie

Ediţia românească a Forbes apare pe piaţă în 23 martie (Imagine: adevarul.ro)

Redactor-şef Forbes România, Adriana Halpert, a precizat că tirajul revistei este de 50.000 de exemplare, preţul de vânzare al publicaţiei fiind de 6,99 lei.

Forbes România va avea, din punct de vedere editorial, 60% conţinut românesc şi 40% conţinut internaţional, preluat din ediţiile americane ale revistei. De asemenea, Forbes România va avea o rubrică dedicată cercetării şi tehnologiei. Ediţia românească a Forbes va fi singura internaţională cu apariţie bilunară, precum cea americană, toate celelalte ediţii ale revistei fiind lunare.

Abonaţii Forbes România vor primi revista cu trei zile înainte ca aceasta să iasă pe piaţă.

Potrivit Adrianei Halpert, redacţia de business a Adevărul Holding numără aproximativ 50 de persoane, dintre care circa 25 sunt la Forbes. Din redacţia Forbes România fac parte, alături de Adriana Halpert şi Lucian Pop, Mihaela Pântea, senior editor secţiunea Bănci şi Investiţii şi Outfront, şi Petre Barbu, senior editor Business şi Forbes Life.

Adriana Halpert a mai spus că şi jurnaliştii de la celelalte reviste din redacţia de business - Adevărul Financiar, Expert imobiliar şi departamentul de topuri Forbesp - vor putea să scrie la revista Forbes.

La rândul său, Răzvan Corneţeanu, director general Adevărul Holding, a afirmat că se află în discuţii avansate şi pentru ediţia online a Forbes România, precizând că sunt contracte separate.

În ceea ce priveşte investiţia, Corneţeanu a spus că aceste cifre "nu pot fi divulgate", din cauza termenilor de confidenţialitate ai contractului. "Investiţia se va amortiza sigur, în timp", a subliniat directorul general Adevărul Holding, precizând că principala idee este cea de a face "performanţă şi bani".

Totodată, începând cu anul 2009, publicaţia anuală "Adevărul - 500 miliardari" va apărea sub brandul Forbes şi se va numi "Forbes - 500 miliardari".

În conferinţa de presă a fost prezentată o proiecţie holografică 3D cu Donald Trump şi Steve Forbes vorbind despre ediţia românească a publicaţiei.

Revista Forbes este cel mai cunoscut titlu al editurii Forbes şi este publicată o dată la două săptămâni. Revista este celebră pentru listele pe care le publică anual, printre care se numără Forbes 400 - topul celor mai bogaţi americani, Forbes Global 2000 - topul celor mai mari companii din lume şi topul 100 al celor mai bogaţi oameni din lume. Publicaţia este citită de peste 5 milioane de oameni din întreaga lume şi este publicată în opt limbi de circulaţie internaţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici