Egiptul a lansat primul nume de domeniu în arabă

Autorităţile egiptene au anunţat, duminică, lansarea domeniului de internet ".misr", care este primul ce se va scrie cu caractere arabe.

39 afișări
Imaginea articolului Egiptul a lansat primul nume de domeniu în arabă

Egiptul a lansat primul nume de domeniu în arabă (Imagine: Mediafax Foto)

Numele de domeniu - ".misr", echivalentului numelui Egiptului în arabă - a fost înregistrat începând de duminică, de la ora 22.00 GMT, în mod similar cu domeniile ".com' sau ".org", potrivit ministrului egiptean al Comunicaţiilor, Tarek Kamel.

"Acum putem spune că internetul vorbeşte arabă", a remarcat el.

Anunţul este făcut în urma deciziei ICANN, organizaţia americană care gestionează internetul şi numele de domenii, de a pune capăt utilizării exclusive a caracterelor latine pentru numele de domeniu.

"Vocea lumii în dezvoltare trebuie să se audă", a spus un responsabil ONU prezent, în Egipt, la conferinţa în cadrul căreia a fost făcut anunţul.

Conferinţa privind internetul a avut loc în Egipt, la Sharm El-Sheik, timp de patru zile şi a reunit peste 1.500 de reprezentanţi guvernamentali, ai ONG-urilor şi ai sectorului online pentru discuţii privind viitorul internetului.

Egiptul a fost acuzat recent că cenzurează internetul şi că a arestat "din motive de securitate" mai mulţi bloggeri şi apărători ai libertăţii internetului.

În plus, autorităţile egiptene au obligat clienţii centrelor de internet să ofere informaţii personale detaliate - nume, e-mail şi număr de mobil - pentru a primi un cod cu ajutorul căruia să poată accesa internetul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici