Egiptul a recuperat o statuie furată a lui Ramses al II-lea, veche de 3.400 de ani

Egiptul a recuperat o statuie veche de 3.400 de ani reprezentându-l pe Ramses al II-lea, după ce a fost furată şi scoasă ilegal din ţară în urmă cu mai bine de trei decenii, au anunţat autorităţile egiptene, citate de Reuters.

3381 afișări
Imaginea articolului Egiptul a recuperat o statuie furată a lui Ramses al II-lea, veche de 3.400 de ani

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Statuia se află acum în Muzeul Egiptean din Cairo, dar nu este expusă. Artefactul va fi restaurat, au precizat autorităţile.

Statuia a fost furată dintr-un templu din sudul Egiptului în urmă cu mai bine de trei decenii. Data exactă nu este cunoscută, dar un oficial al departamentului de repatriere a antichităţilor din Egipt a declarat că se estimează că piesa a fost furată la sfârşitul anilor 1980 sau la începutul anilor 1990.

Autorităţile egiptene au reperat artefactul atunci când acesta a fost pus în vânzare în cadrul unei expoziţii din Londra în 2013. Acesta a trecut prin mai multe ţări înainte de a ajunge în Elveţia.

Egiptul a colaborat cu autorităţile elveţiene pentru a recupera statuia. Elveţia a predat statuia ambasadei egiptene de la Berna anul trecut, dar, abia recent, Egiptul a dus artefactul la Cairo.

Ramses al II-lea este unul dintre cei mai puternici faraoni ai Egiptului antic. Cunoscut şi sub numele de Ramses cel Mare, el a fost al treilea faraon al celei de-a 19-a dinastii a Egiptului şi a domnit între 1279 şi 1213 î.Hr.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici